Actiedag bij McDonald’s Harderwijk

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 is de twaalfde editie van HomeSport Events: de jaarlijkse, unieke sportuitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds. HomeSporters gaan samen honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Dag en nacht, door weer en wind, dwars door Nederland. Zo zamelen zij geld in voor ouders met een ziek kind.

De actie van Olivier

Olivier (11 jaar) uit Zeewolde doet samen met zijn ouders mee aan de HomeWalk. Ze zullen in het weekend van 24 en 25 juni a.s. met een team van 10 mensen 24 uur gaan wandelen. Met deze actie willen zij zoveel mogelijk geld ophalen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Olivier is geboren met een dubbele hartafwijking. Talloze malen lag hij in het ziekenhuis. Dankzij een Ronald McDonald Huis konden zijn ouders dan altijd bij hem zijn. Hij bedacht een originele manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen het Kinderfonds dat dit al die keren mogelijk maakte. “Ze hebben zóveel voor ons gedaan!”
 
McNificent
Olivier was van meet af aan een beroemdheid in kringen van kinderziekenhuiszorg. Zodanig zelfs dat hij werd verkozen tot een van de vijf ‘superhelden’ in het kader van een Ronald McDonald-actie: The McNificents. Vijf kinderen die op jonge leeftijd vaak in het ziekenhuis moesten verblijven stonden model voor de McNificents-actiefiguurtjes die bij elk Happy Meal van McDonald’s werden gedaan.
 
Actiedag bij McDonald’s Harderwijk
Op 22 april a.s. zullen we bij McDonald’s Harderwijk een actiedag organiseren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het team van Olivier. Tussen 11.00 en 16.00 uur is het mogelijk om door onze speciale McDrive Wasstraat te rijden. Hier kan je je autoruiten laten wassen. Daarnaast is het de hele dag mogelijk om loten te kopen voor een speciale loterij waarbij je o.a. unieke McDonald’s goodies kan winnen of zelfs een jaar lang gratis McFlurry’s. Tot slot hebben we deze dag een speciale aanbieding voor een Sundae ijsje. 100% van de opbrengsten van de verkoop van de Sundae’s op 22 april a.s. zal gedoneerd worden aan de actie van Olivier.
 
Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Als je kind in het ziekenhuis verblijft, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Daarom zijn er de Ronald McDonald Huizen waar ouders altijd in de buurt zijn voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Zo brengt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke kinderen en hun familie dichter bij elkaar. En daarom is McDonald’s al vanaf het begin trotse partner van het Ronald McDonald Kinderfonds.
 
Voor zorg intensieve kinderen en hun ouders, broers en zussen zijn er de vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds, waar zij kunnen genieten van een welverdiende vakantie in volledig aangepaste appartementen.
 
Wil jij de actie van Olivier steunen?
Je kan een donatie doen via https://www.homesportevents.nl/homesporter/olivier-de-koning en je bent uiteraard van harte welkom bij de actiedag op 22 april a.s. om je auto te laten wassen of een lekker ijsje te komen eten!

McDonalds Harderwijk

McDonald's Harderwijk

Adresgegevens

Knardijk West 4
3841 LA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230888

Meer info