Aandeel in de Buurt van start

Rabobank lanceerde 1 juni  jl. ‘Aandeel in Buurt’, een online platform waar lokale maatschappelijke initiatieven via social crowdfunding (financiering) en crowdsourcing (kennis en netwerk) kunnen worden gerealiseerd met behulp van de Rabobank. 

Initiatiefnemers van projecten kunnen via het platform op een makkelijke en leuke manier hun netwerk online mobiliseren om tijd, kennis en/of geld te verzamelen voor hun  idee. In de regio Noord-West Veluwe voeren stichting Harderwijk op IJs en s.v. Rood-Wit ’58 in juni campagne op het platform. Rabobank Randmeren begeleidt de twee deelnemende projecten.

Harderwijk Op IJs

De boarding rond de kunstijsbaan die in december op de Markt in Harderwijk ligt, is na 10 jaar aan vervanging toe. Dat kost € 18.000. Stichting Harderwijk op IJs vraagt de inwoners van gemeente Harderwijk én alle anderen die Harderwijk op IJs een warm hart toedragen hieraan bij te dragen. Zo zorgt de samenleving ervoor dat ook de komende tien jaar jaarlijks ruim 25.000 kinderen en bezoekers veilig kunnen genieten van oer-Hollandse winterpret in hartje Harderwijk.

Harderwijk op IJs Aandeel in de Buurt Rabobank Randmeren
 
S.v. Rood-Wit ‘58


S.v. Rood-Wit wil een tribunedak met transparante zonnepanelen realiseren en zo de club verduurzamen.  Vanuit het Rabobank Randmeren StimuleringsFonds ontvangt de club een bijdrage van €22.500 voor de realisatie van het project. Die bijdrage krijgt de club echter alleen als zij zelf eenzelfde bedrag bij elkaar brengt. S.v. Rood-Wit zette de afgelopen tijd meerdere acties op en haalde daarbij al € 16.000 op. Met hun campagne op Aandeel in de Buurt hoopt de club ook de laatste € 6.500 bij elkaar te krijgen.

Voetbalvereniging Rood Wit Aandeel in de Buurt Rabobank Randmeren
 
Door projecten als deze een plek te bieden op het platfom helpt Rabobank de regio te versterken. U kunt de twee projecten in Harderwijk en Putten ook zelf helpen. Ga naar www.aandeelindebuurt.nl en steun uw favoriete project!