Aaltjesdagen Harderwijk 12 en 13 juni 2015

Het tweede weekend van juni 12 en 13 juni 2015 staat Harderwijk weer in het teken van de Aaltjesdagen

Voor de 32e editie van het festival, dat jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers trekt,  is een programma samengesteld boordevol muziek, cultuur, sport en gezelligheid. Nieuw op het programma zijn het Dive Festival, de Visserijdag en een brocante markt op de Vischmarkt.

Aaltjesnacht en Dive Festival

De  33e editie van de Aaltjesdagen beginnen op vrijdag  met veel muziek. Op de Markt gaat van 19.00 – 22.00  uur de Aaltjesnacht van start zijn met Lounge/club DJ Yade. Het Dive Festival dat op de Stille Wei plaats zal vinden, is de grote publiekstrekker. Dive is een tweedaags mysterieus fenomeen in het hart van Harderwijk. Een plek waar muziek, kunst en eten samenkomen. Ontdek hier je nieuwe muziek, waag een dansje op de elektronische klanken of droom weg  bij de liedjes van singer-songwriters. Tickets zijn verkrijgbaar via de website of bij de ingang van het terrein.

Braderie

Stichting Aaltjesdagen heeft met het organiseren van een braderie de Aaltjesdagen Harderwijk een dikke plus mee gegeven. Vorig jaar stonden bijna negentig kramen met een divers assortiment klaar voor de bezoeker. Dit jaar komt hier een Brocante / Creatieve markt bij op de Vischmarkt. Deze mooie, ruime locatie staat op zaterdag 13 juni geheel in het teken van brocante en creativiteit.

Visserijdag

Bijzonder voor de Aaltjesdagen Harderwijk 2015 is,  dat dit evenement dit jaar samen valt met het vieren van de 33e editie van de Harderwijker Visserijdag in Harderwijk. In de haven kan men terecht voor gerookte paling, oude ambachten en de gezellige braderie. Daarnaast is het voor het publiek mogelijk om een zeiltochtje te maken op een botter. Opstapkaarten zijn verkrijgbaar bij de informatiekraam van de Harderwijker Botterstichting.

Het overige programma

Aaltjesdagen is voor iedereen en voor jong en oud. Voor kinderen is er in het hortuspark een speciaal piraten speelpark opgesteld. Voor literatuurliefhebbers is er bij het Stadsmuseum een programma met muziek, dichters en verhalenvertellers.  Sportievelingen kunnen hun hart op halen bij het strandeiland en de boulevard met clinics en sport in en om het water.

Parkeren

Stichting Aaltjesdagen adviseert mensen op de fiets te komen of te parkeren aan de rand van de stad op grote parkeerterreinen zoals Houtwal Garage. Voor meer informatie over parkeren en het programma:  kijk op de website www.aaltjesdagen.nl