90 jaar bedden van Den Herder

Beddenspecialist Albert den Herder is de derde generatie die het Harderwijker familiebedrijf runt. De beddenspeciaalzaak bestaat deze maand 90 jaar.

Negentig jaar geleden zijn de heer en mevrouw Den Herder begonnen met een meubelmakerij en, zoals dat toen heette, een matrassenfabriek. “Matrassen werden zelf gemaakt en gestopt met onder andere kapok,” vertelt Albert den Herder.

“Later kwamen de fabrieksmatrassen in standaard uitvoeringen. Die fabrieksmatrassen zijn er nu nog, maar tegenwoordig kunnen matrassen ook op maat gemaakt worden. Een uitkomst voor mensen met slaapproblemen.” 

Een jaar geleden is Den Herder aangesloten bij de Beddenspecialist groep.

“Met de huidige technieken kunnen we een slaapadvies geven op basis van metingen,” legt Albert uit. Dit meten gebeurt aan de hand van een Slaap ID. “Hiervoor draag je drie nachten een klein apparaatje tijdens het slapen. Net als een hartslagmeter. Zo worden er drie registraties gemaakt, waarin we onder andere kunnen zien wat je voorkeurshouding is. En die voorkeurshouding wordt onze focus, omdat je in deze houding de beste nachtrust pakt.”
 
Na een meting kan de matras op maat gemaakt worden. “Zo’n matras kunnen we openritsen en daarin veranderingen aanbrengen die passen bij jou als persoon. Er zitten cassettes in die allemaal een andere intensiteit hebben. En een andere maatvoering, breed of smal. Afhankelijk van de lichaamsbouw is er op sommige plaatsen juist meer of minder ondersteuning van de matras nodig. Dit kunnen we precies regelen met deze cassettes.”
 
Negentig jaar geleden maakte Den Herder al matrassen op maat. “Ja het klinkt als vroeger, het stoppen van kapokmatrassen waarbij je kon aangeven of je ze knetterhard wilde of wat zachter,” lacht Albert. “Nu is het heel persoonlijk en precies afgestemd op jouw lichaamsbouw, waardoor we ervoor kunnen zorgen dat je gemakkelijker in een diepe slaap komt en daardoor een goede nachtrust hebt.”

Beddenspecialist den Herder Harderwijk

Den Herder Slapen Harderwijk

Adresgegevens

Deventerweg 7
3843 GA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-415363

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.00 uur
Wo 9.30 - 18.00 uur
Do 9.30 - 18.00 uur
Vr 9.30 - 21.00 uur
Za 9.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info