70-jarig bruidspaar Bijlsma & Koppers

Op 3 juli 2017 zijn meneer en mevrouw Bijlsma maar liefst 70 jaar getrouwd! Zij hebben elkaar leren kennen tijdens de danslessen in Amsterdam. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek. 

"Pa en Ma Bijlsma zijn beide geboren in Amsterdam in een groot gezin"

Pa Bijlsma is geboren in Amsterdam Oost in een gezin met 6 kinderen, 4 broers en 2 zussen. Pa en de zussen zijn de nu nog enige levende van de 6. Ma Bijlsma is geboren in de Amsterdamse binnenstad en heeft als meisjesnaam Koppers en dit gezin bestond ook uit 6 kinderen, 1 broer en 5 zussen. Samen met nog 1 zus is ma de nog enige levende.

Het echtpaar hebben elkaar ontmoet tijdens danslessen ergens in Amsterdam.



Moeder was werkzaam voor een korte periode bij My Vallet (een wasserij annex stomerij) en vader heeft verschillende beroepen uitgevoerd, o.a. bij de Margriet, maar heeft ook een tijd als glasblazer gefunctioneerd. De oudste zoon is in 1948 geboren en meneer en mevrouw Bijlsma hebben eerst een poos bij wederzijdse ouders ingewoond voordat zij een woning in Amsterdam Bos en Lommer kregen toegewezen.

Van 1958 t/m 1965 zijn er nog 5 kinderen geboren, 3 zoons en 2 dochters.

In die jaren heeft moeder Bijlsma voor de kinderen gezorgd en was dan ook altijd thuis. Vader was werkzaam in de horeca en heeft dat eigenlijk tot aan zijn pensioen gedaan.

Het leven is altijd rustig verlopen en de kinderen zijn allemaal goed terecht gekomen. Een baan, getrouwd, kinderen en kleinkinderen. Er zijn 7 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen, de kleinkinderen hebben ook bijna allemaal een relatie en van de achterkleinkinderen hebben de 2 oudsten op dit moment een relatie. 

In 1998 zijn ze na 40 jaar verhuisd van Amsterdam Bos en Lommer naar Amsterdam Noord, waar zij ruim 10 jaar woonachtig zijn geweest, in de buurt van de jongste dochter en schoonzoon.

In 2010 zijn ze verhuisd naar Harderwijk 'de Bruggepoort', waar ook een van hun zonen met schoonzoon woonachtig was.

Eveneens woont hier 1 zuster van vaderskant en zwager. 

Zij hebben jarenlang genoten van de vakanties in het Spaanse Salou, alwaar zij een stamkroeg annex restaurant hadden "Holandaluz". Met de uitbaters Bonno en Pedro konden zij het goed vinden. Het is zelfs zo dat wanneer zij bij hen binnenkomen, een tafel vrijgemaakt wordt en de degene die daar dan op dat moment aan zitten moeten ergens anders gaan zitten. Regelmatig zette meneer Bijlsma de boel daar op stelten.

Helaas is door de hoge leeftijd van beiden het niet meer mogelijk om zo'n vermoeiende reis te maken. 

De laatste jaren hebben ze zoals wel vaker bij oudere mensen voorkomt hun ongemakken gehad en hebben dit gelukkig goed doorstaan. Ook verdrietige momenten zijn er afgelopen jaren geweest, waaronder het overlijden van een schoonzoon en lichamelijke problemen bij de kinderen, welke op dit moment gelukkig allemaal weer in goede gezondheid zijn, het mislukken van een relatie van een van de kleinkinderen. Zaken die zij zich erg hebben aangetrokken, maar ook weer goed doorstaan hebben.

Zij genieten momenteel van Harderwijk en zien hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen regelmatig. 

Op verjaardagen en andere familiefeestjes zijn ze altijd aanwezig en meneer Bijlsma maakt dan altijd gebruik van het feit dat hij uit de horeca komt en de stemming zit er dan altijd gauw in. Mevrouw Bijlsma is op dat gebied wat rustiger, maar overziet dit alles altijd met groot plezier.

Iets wat de kinderen en kleinkinderen van hen hebben overgenomen en het is dat ook altijd een vrolijke boel als we bij elkaar zijn. 
Op 1 juli a.s. hebben we een familiebijeenkomst in de ruimte in 'de Bruggepoort' waar de gehele familie, vrienden, kennissen en bewoners bij aanwezig zullen zijn.