7 tips om effectief thuis te werken

Trending topic in maart, maar ook nu weer relevant: thuiswerken. We willen ervoor zorgen dat we deze turbulente periode zo snel mogelijk achter ons te kunnen laten. Daarom worden wederom geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. En dat kan nog wel een uitdaging zijn. OrangeTalent geeft je 7 tips waarmee jij, ook thuis, effectief aan de slag kan!
 

Richt een thuiswerkplek in

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om lekker op de bank te ploffen met je laptop, het is niet heel productief. En het is bovenal niet bevorderlijk voor je rug. Zorg er daarom voor dat je een thuiswerkplek inricht. Een bureau, een goede stoel en een computerscherm of laptop. Het zou tenslotte zonde zijn als je, wanneer we weer naar kantoor mogen, met een hernia rondloopt!

Plan voldoende pauzes in

Tijdens het thuiswerken, heb je minder afleiding om je heen. Geen rondwandelende collega’s, niemand die je vraagt of je een kopje koffie wil. Aan de ene kant is dit goed voor je productiviteit, maar aan de andere kant is pauze onwijs belangrijk. Zet daarom elk uur een wekker, waarna je 5 tot 10 minuten pauze houdt. Loop even weg van je bureau, pak een koekje en vergeet niet te drinken.

Even een luchtje scheppen

Wandel je gewoonlijk tijdens de lunch een rondje? Blijf dit doen! Deed je dat niet? Doe het dan juist wel nu je thuiswerkt. Door een kwartier tot half uur te wandelen tussen je werk door, blijf je beter gefocust en begin je weer frisser aan je werk na een pauze. Ga daarom elke dag een klein stukje wandelen. Een goede manier om je hoofd leeg te maken. Je zult zien dat je de rest van de dag productiever bent.

Blijf in contact met je collega’s

Als we iets willen voorkomen, is het eenzaamheid tijdens het thuiswerken. Blijf daarom regelmatig in contact met je collega’s. Voor werkgerelateerde zaken, maar ook af en toe voor een gezellig praatje over het weekend. Je wilt natuurlijk niet van elkaar vervreemden!

Begin met het vervelendste klusje

Je kent het wel, dat ene klusje waar je al dagen tegenop ziet. Als je thuiswerkt, kom je al snel in de verleiding om het uit te stellen. Doe dit niet! Begin je week met het vervelendste klusje. Je zult merken dat er een last van je schouders afvalt en je de rest van de week energie hebt voor leukere taken.

Zet in op online marketing

Steeds meer mensen blijven thuis. Daarmee verschuift de verkoop wederom naar online. Daarom is het, juist nu, belangrijk om online goed zichtbaar te zijn. Investeer daarom op je online vindbaarheid met behulp van SEO. En vergeet social media niet! Een effectieve manier om je doelgroep te bereiken. Gebruik de tijd die je overhoudt aan het optimaliseren van je website. Zo sta je er straks sterker voor.

Blijf positief

Als laatste willen we je meegeven: blijf positief! Hoewel het wellicht niet altijd zo voelt, weet dat er ook aan deze gekke periode een einde komt. We kunnen er beter het beste van maken. Blijf daarom je handen wassen, vermijd te veel social contact en werk lekker vanuit huis!

Succes met thuiswerken! Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?

OrangeTalent

Adresgegevens

Jagerserf 24
3851 SM Ermelo

Telefoon

T. 0341-561341

Openingstijden

Ma 8.30 - 17.30 uur
Di 8.30 - 17.30 uur
Wo 8.30 - 17.30 uur
Do 8.30 - 17.30 uur
Vr 8.30 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info