6e Zomermarkt in Harderwijk vervalt

Wegens de slechte weersvoorspellingen en een aantal afmeldingen zal de zomermarkt van woensdag 26 augustus komen te vervallen. 

Helaas blijkt het niet mogelijk om een attractieve markt neer te zetten as woensdag

De scholen zijn weer begonnen en het braderieseizoen loopt op het einde, hierdoor hebben we al verschillende afmeldingen ontvangen. Helaas lijken de weersvoorspellingen ook roet in het eten te gooien. Een deel van de braderie vindt plaats op de boulevard. Door de voorspelde windkracht 5, zal dit vermoedelijk niet mogelijk zijn”, aldus Sjaak Verheij van het organisatiebureau Ansja-events. 

Evaluatie zomermarkten

Na een jaar afwezigheid waren de zomermarkten weer terug in Harderwijk. Dit op initiatief van St. Centrummanagement in combinatie met een externe organisatie. Dat was duidelijk te merken, op de woensdagen kon je overdag soms over de hoofden lopen. “We merken duidelijk dat er behoefte is aan een soortgelijk activiteit in de zomermaanden”, aldus centrummanager Renate Slokker. “De verblijfsaccomodaties in de regio zitten vol met toeristen welke we graag naar de binnenstad willen trekken”. “Helaas waren de avonden minder succesvol. Komende periode gaan we gebruiken om de Zomermarkten te evalueren met de ondernemers, de organisator en de gemeente.

In 2016 zullen we zeker doorgaan met een soortgelijk event. Vanuit ondernemers zijn er al een aantal leuke aanvullingen bedacht. Denk dan aan een toevoeging van cultuur of nog meer kinderactiviteiten”. Hier gaan we zeker mee aan de slag om dit evemenent nog meer uitstraling te geven”.