60-jarig bruidspaar meneer en mevrouw Vrijhof

​Jan Vrijhof en Beppie Vrijhof van Meer zijn op 3 juli 2017 60 jaar getrouwd. Beide zijn geboren en getogen in Harderwijk. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het echtpaar een felicitatiebezoek. 

Meneer en mevrouw Vrijhof zijn beide geboren en getogen in Harderwijk

Meneer Vrijhof is opgegroeid aan de Brugstraat in Harderwijk in een gezin van zes kinderen. Mevrouw Vrijhof komt uit een echt vissersgezin van vijf meisjes, zij zijn opgegroeid aan de Wolleweverstraat in Harderwijk. 

Na de drooglegging van de Zuiderzee moesten er vissers afvloeien en de vader van mevrouw Vrijhof was daar één van. Toen is de familie van Meer een eenden bedrijf begonnen op de Parallelweg.

Meneer en Mevrouw Vrijhof hebben elkaar op 16 jarige leeftijd leren kennen tijdens het (hoe kan het ook anders) vrijgezellen rondje van Harderwijk.


Zes jaar heeft het stel verkering gehad en daarvan hebben ze vijf jaar samen bij de ouders van mevrouw Vrijhof ingewoond aan de Parallelweg. Meneer Vrijhof kon direct aan de gang op de eenden boerderij van vader en moeder van Meer. Vader van Meer was nooit echt een goede eenden boer geweest. Hij was een op en top visser hier was hij dan ook altijd vol van. Dus toen meneer Vrijhof kwam werken op de eenden boerderij ging het direct een stuk beter.

Na zes jaar hebben meneer en mevrouw Vrijhof de eenden boerderij overgenomen.

Hier kwamen al snel schapen bij en later ook nog een kalverbedrijf. Beide hebben zij altijd hard gewerkt en liepen de hele dag in overal op de boerderij. Na het werken op de boerderij zijn ze aan de Numanlaan gaan wonen en hier wonen zij nog steeds met veel plezier.

Het echtpaar heeft een mooi en dankbaar huwelijk. Ze hebben samen vijf kinderen gekregen.

De oudste twee zoons Rien en Henk, daarna de tweeling Evelien en Hanneke en de jongste dochter Beppie. Ook zijn ze nog gezegend met maar liefst 16 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen waar ze allebei nog vol op van kunnen genieten.

Meneer Vrijhof gaat als hij dit kan er elke dag even uit voor een boodschapje en mevrouw Vrijhof geniet ervan om te zorgen voor iedereen. Het mooiste is als de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen even langs komen dan fleuren ze beide helemaal op!