60-jarig bruidspaar Uit de Bosch & Visser

De heer Gerard Anton uit de Bosch & mevrouw Hendrikje Visser vieren op 29 mei 2017 hun 60-jarig diamanten jubileum. Ouders van drie zonen en één dochter ((Nico, Herman, Bert en Antoinette), opa en oma van negen kleinkinderen en grootouders van drie achterkleinkinderen. 

Anton volgde een opleiding als machine bankwerker aan de technische school en was hierna werkzaam als machinist bij de Koninklijke Marine.

Dit heeft hij met veel genoegen gedaan, met name omdat hij mede hierdoor veel van de wereld heeft kunnen zien. In 1970 verhuisde het gezin naar Zuid-Afrika omdat Anton hier een baan aangeboden kreeg voor drie jaar bij het bedrijf Yskor. Uiteindelijk liep dit uit naar een plezierig verblijf van maar liefst tien jaar. In 1980 kwamen zij terug naar Nederland omdat de zonen zich bij de militaire dienst in Afrika moesten melden.

Hendrikje en Anton ontmoette elkaar destijds in Harderwijk tijdens het zogeheten vrijgezellen rondje.

De vrouwen liepen linksom en de mannen rechtsom. Anton zag Hendrikje en dacht: ‘Aardige meid, daar moet ik het fijne van weten’. Niet veel later vroeg hij haar een wandelingetje te maken. Hendrikje, verlegen als ze was, weigerde. Maar Anton liet zich niet afwimpelen en vergezelde haar netjes terug naar huis. De volgende dag maakten zij alsnog de veelbesproken wandeling en zo geschiede.

Hendrikje studeerde af aan de MULO en is tot op de dag van vandaag nog erg trots op haar diploma.

Voordat zij met Anton trouwde, werkte zij bij Kors en Moorman, een kledingatelier in Putten. Ook heeft zij zich veelvuldig ingezet als medewerkster bij het Rode Kruis, waar ze veel voor anderen heeft kunnen betekenen. Haken en breien, dat is haar grootste hobby. Momenteel breidt zij kleurrijke dekentjes voor pasgeboren in Gambia. Voor Anton en Hendrikje is familie belangrijk.