Bruidspaar J. Epe en H. Epe-van Ark 60 jaar getrouwd

Locoburgemeester P. Teeninga heeft het bruidspaar op maandag 12 oktober om 15.30 uur een felicitatiebezoek gebracht

De heer Epe is zijn hele leven boer geweest op een relatief kleine boerderij met koeien, varkens en kippen. Mevrouw Epe-van Ark heeft nooit buitenshuis gewerkt, maar hielp - naast het zijn van huisvrouw - wel vrij veel op de boerderij.

Het echtpaar is na hun trouwen gaan wonen in een afgescheiden deel van de boerderij van 'dikke Lub' in Hierden. Ze hadden daar vrij weinig ruimte, zeker nadat ze twee kinderen hadden gekregen (dochter Eefje, 27-7-1956 en zoon Elbert, 24-3-1958).

In 1959 zijn ze daarom verhuisd naar een gepachte boerderij aan de Waterplassteeg 40 in Harderwijk (wijk Drielanden, toen nog meestal 'Tonsel' genoemd). Daar hadden ze wel meer ruimte, maar er was in de begintijd nog geen elektriciteit; dat was dan ook flink behelpen. In deze woning kregen ze hun derde kind (zoon Peter 25-7-1962).

In 1987 zijn ze verhuisd naar hun huidige woning aan de Tabaksweg, tevens de ouderlijke woning van de heer Epe, waarmee hij weer op het oude nest terugkeerde. Hun drie kinderen zijn alle drie getrouwd en hebben zelf ook alle drie, drie kinderen. Naast deze 9 kleinkinderen hebben ze inmiddels ook 4 achterkleinkinderen.

bruidspaar epe van ark 60 jaar getrouwd harderwijk