60-jarig bruidspaar H.J. Louw en K.M. Louw-Uit de Bosch

Het begon 64 jaar geleden tijdens een koude winterdag. Henk en Klazien, beiden echte Harderwijkers, waren allebei afzonderlijk van elkaar naar de ijsbaan gegaan van ijsclub ‘Volmoed’ in Harderwijk. Die lag destijds al op hetzelfde plekje als nu. 

Op een gegeven moment schaatsten ze een paar baantjes samen.

Toen het tegen het einde van de avond liep moest Klazien naar huis en Henk vergezelde haar: Zij op haar omafiets, Henk op zijn Solex.

Vrij snel daarna kregen ze verkering en in 1958 trouwden ze. Klazien stopte met haar werk bij Sonnevanck, destijds nog een tbc-sanatorium. Samen betrokken ze hun huis aan de Tweede Parallelweg. Henk werkte daar op het familiebedrijf van eenden fokkers.

In 1960 werd hun eerste kind geboren. Eén zoon en ook drie dochters. Van die kinderen woont er nu nog maar ééntje in Harderwijk, de anderen wonen verspreid door Nederland. Henk en Klazien zijn de grootouders van drie kleindochters en vier kleinzonen.

Klazien is dol op zingen. Ze zijn samen altijd actief geweest bij verschillende zangverenigingen.

Ze houden erg van tuinieren en verbouwen hun leven lang al hun eigen groenten . Ook nu nog, en met het warme en droge weer van de laatste maanden, zijn ze erg druk om te voorkomen dat de boel uitdroogt en de oogst verloren gaat.

Henk heeft ook lange tijd op Sonneheerdt gewerkt in Ermelo. Daar woonden ze tot Henk met pensioen ging. Daarna verhuisden ze voor een aantal jaren naar Vlieland. Ze houden hun leven lang al van de zee en van de Waddeneilanden in het bijzonder. Regelmatig trekken ze er op uit, het  liefst naar Schiermonnikoog en Vlieland. Dan fietsen ze rond het eiland van het ene terrasje naar het andere, genieten van de zuivere lucht en de rust.

Meneer en mevrouw Louw uit Harderwijk 60 jaar getrouwd