5 trucs voor een zomers interieur!

Heb jij het zomergevoel al te pakken? En is jouw huis al klaar voor de zomer? In deze blog vind je natuurlijk weer de leukste, trendy woonideeën. Interieurstylist Cynthia van Zo in je nieuwe Huis geeft je 5 supertrucs voor een zomers interieur!

In vijf tips is jouw huis Summerproof

1. Heel veel bloemen

Heb je een ingetogen interieur en wil je je woonkamer in een handomdraai een echte summerboost geven?

Haal de zon in huis met een prachtig veldboeket en/of bijvoorbeeld hortensia’s (Hydrangea) uit de tuin!


Groepeer meerdere – grote en kleine – vazen op een grote schaal, leg er schelpen of stenen omheen en je hebt een prachtig gestylede, zomerse eyecatcher in huis!

Gebruik bloemen met krachtige kleuren voor een nonchalante, sprookjesachtig mooie bos!

2. Natuurlijke tinten
Gebruik aardetinten als bruin, goud, terracotta, maar ook (vergrijsd) groen en donkerblauw. Met name in een industrieel interieur zijn dit dé perfecte tinten om je interieur een warme(re) look te geven.

3. Vrolijke, felle kleuren
Geef je muren of meubels eens een lichte of frisse kleur! Heb je net de boel voor elkaar en wil je niet zo rigoureus te werk gaan? Vervang je kussens, vaasjes, plaids en plantenpotjes door interieuraccessoires in andere, frisse of pure kleuren zoals:
  • Wit
  • Zachtroze
  • Hazelnootbruin
  • Turquoise
  • Olijfgroen

De zomer is ook hét moment om ‘buiten de lijntjes te kleuren’ met uitgesproken felle, krachtige kleuren zoals:

  • Grasgroen
  • Saffraangeel
  • Feloranje
  • Vrolijk roze
Benieuwd naar onze favo kleur van dit moment? Of heb je kleurinspiratie nodig? Check de kleur van de maand op onze Pinterest-pagina!

4. Veel wit en licht

Heb je dikke of donkere gordijnen? Vervang ze tijdelijk voor subtiele, luchtige inbetweens. Of wat dacht je van houten shutters? Stijlvol, chic en échte blikvangers. Bovendien superhandig als zonwering!

Wist je trouwens dat je vrijwel alle aanpassingen die de waarde van je huis vermeerderen, mee kunt financieren vanuit je hypotheek?

Dat geldt ook voor ‘nagelvaste’ shutters!

5. Zomerse woonaccessoires
Yep! Als je het nog niet had gedaan, het is nu echt hoog tijd om je winterse bontjes, vloerkleed, kussens, plantjes en kaarsjes even op te bergen. Vervang je woonaccessoires voor zomerse varianten in verkoelende of warme tinten, gebruik luchtige materialen en geef je huis in een handomdraai een zonnig, zomers karakter!

Ga je voor ton-sur-ton of juist voor gedurfde, contrasterende complementaire kleuren?

En nu… naar buiten!

Maak de tuin een verlengstuk van je woonkamer. Zo geniet je in de zomer van de perfecte buitenruimte, helemaal in jouw favoriete woonstijl! Een paar simpele aanpassingen zijn al genoeg voor een heerlijk zomers gevoel! 

Zijn je huis en tuin helemaal summerproof? Dan heb je dé perfecte basis voor oergezellige, lange zomeravonden met je gezin, vrienden en/of familie. BBQ aan, ijskoud biertje of mojito on the rocks en laat die lange, hete zomer maar komen ;-)