5 medailles voor Lisa Kruger op NK zwemmen

Lisa Kruger uit Harderwijk heeft tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen in Amersfoort vijf maal het podium mogen betreden. 

Voor Kruger (18), die nog in een periode van  volle voorbereidingen zit voor de Wereld Kampioenschappen in Londen begin September, gold dit ONK als een prima oefenwedstrijd.

Er werden dan ook door de zwemster van ZPC Amersfoort minder afstanden gezwommen dan gebruikelijk voor de echte “Alleskunner”. 

Vijf afstanden werden afgelopen weekend gezwommen door de Harderwijkse. Op alle afstanden was er eremetaal. Lisa Kruger werd Nederlands Kampioene op de 50 meter rugslag (32,97) en haalde vier keer zilver ( 100 meter schoolslag, 200 meter wisselslag, 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag). Op de 100 meter schoolslag (1.16,32), de 200 meter wisselslag (2.29,15) en de 50 meter rugslag werden de beste seizoenstijden van Lisa Kruger neergezet. De gezwommen tijd op de 200 meter wisselslag was nog sneller dan twee weken geleden tijdens de World series in Berlijn, wat haar nog sterker op de 1ste plaats van de wereldranglijst plaatst. Ook de  32,97 van de 50 meter rugslag zet haar op een plek 1 van de wereldranglijst.

De paralympisch Kampioene van 2016 kreeg vorige week te horen dat zij, na zeven jaar full-time topsport en school (CSE Zwolle) combineren, geslaagd is voor het VWO! Komend jaar zal Kruger zich geheel storten op de zwemtrainingen bij het Nationaal Trainings Centrum in Amersfoort om tijdens de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo het beste eruit te kunnen halen. Komende maand zal Kruger met de nationale selectie naar Japan afreizen om de laatste voorbereidingen te treffen voor het Wereld Kampioenschap van 2019.

Lisa Kruge Nk zwemmen 2019
Fotograag Richenne Zeebregts