5 jaar Thuishuis Harderwijk

Afgelopen vrijdag werd stil gestaan bij het 5 jarig bestaan van het Thuishuis aan de Anne Franklaan in Harderwijk. Helaas kon het door de huidige corona-maatregelen niet met een groots feest en vele gasten gevierd worden, maar uiteraard hebben de bewoners van het Thuishuis hier op corona-toepasselijk, feestelijke wijze bij stil gestaan. 

Deze maand was het exact 5 jaar geleden dat de eerste bewonersgroep de sleutels overhandigd kregen.

Destijds werd met een mooie samenwerking van de Gemeente Harderwijk, verhuurder OMNIA en Stichting Thuishuis Harderwijk een prachtige woonvorm voor alleenstaande ouderen neergezet. Een toen nog nieuw en vooruitstrevend project, waar inmiddels al meerdere projecten van door heel Nederland zijn gerealiseerd. Een studentenhuis voor ouderen.

De bewoners van Thuishuis Harderwijk mochten in 2016 zelfs de toenmalige staatssecretaris dhr. Van Rijn voor de lunch ontvangen en ook diverse televisieprogramma’s en andere media schonken graag aandacht aan deze nieuwe vorm van wonen. In het Thuishuis Harderwijk wonen zeven alleenstaande ouderen, die er voor gekozen hebben met zes andere bewoners in één groot Thuishuis te gaan wonen om eenzaamheid te voorkomen.

Zij delen een grote gemeenschappelijke keuken, bijkeuken, woonkamer, hobbyruimte, logeerkamer en tuin, maar kunnen zich indien wenselijk terug trekken in hun eigen appartement, welke bestaat uit een woondeel met pantry, slaapkamer en badkamer. In de afgelopen vijf jaren hebben alle en dus ook de helaas inmiddels overleden bewoners, er “samen” hun warme en veilige “Thuis”(huis) van weten te maken. En daar is de Stichting enorm trots op!