44 jaar op de Oud Veluwsche markt in Barneveld

In juli 1978 stond Palingroker Dries van den Berg uit Harderwijk voor de eerste keer paling te verkopen op de Oud Veluwse markt. Nu 44 jaar later staat z’n zoon & opvolger Peter nog steeds op exact dezelfde locatie!

Een bijzondere editie voor de Harderwijkse palingrokerij & vishandel, want na 2 jaar afwezigheid i.v.m. Corona en het plotselinge overlijden van Dries; is het speciaal om weer terug te zijn.

Veluwsche markt Dries van den Berg

Het voelt altijd als thuiskomen, als we de markt ’s ochtends op komen rijden; want we staan er al zo’n lange tijd. De Bezoekers van de Oud Veluwse markt weten de viskraam op de hoek bij de oude kerk, dan ook bijna geblindoekt te vinden.

Het is wel een mooi verhaal hoe m’n vader en moeder ooit op de markt in Barneveld zijn terechtgekomen. M’n oma; Corrie Hartkamp uit Barneveld was getrouwd met m’n opa; Peter Kok. Hij was palingroker en had samen met z’n broers de toenmalige palingrokerij Kok in Harderwijk.

De organisatie van de Oud Veluwse markt zocht een visboer voor op de markt. Dat kwam via m’n oma Corrie bij haar schoonzoon Dries terecht. Die was net voor zichzelf begonnen als marktkoopman, na z’n kortstondige carrière als schoolmeester, want dat bleek toch niet z’n roeping.

Samen met z’n vrouw Thea Kok, kwam Dries van den Berg vers gerookte Paling verkopen op de drukbezochte Oud Veluwse markt. Het werd een succes en het bleek de stap naar een succesformule op jaarmarkten en evenementen. Dries bouwde naast de markthandel z’n bedrijf uit met een eigen rokerij, een winkel en groothandel.

Nu 44 jaar later is de gerookte Paling van familie van den Berg uit Harderwijk nog steeds een begrip. Omdat het zo’n bijzonder weerzien is van de Oud Veluwse markt, gaan we voor dezelfde prijzen verkopen als toen. 

We gaan op donderdag 28 juli (de eerste editie van de 4 keer) onze handel verkopen voor ouderwetse prijzen.

Paling voor 15 euro per pond, 2 makrelen voor 5 euro en 3 haringen voor 5 euro.

We maken er een feestje van, het wordt een soort van ode aan m’n vader Dries. Ik raad iedereen aan om op tijd te komen, want op = op; vanaf 09.00 uur start de verkoop.

Peter van den Berg

Dries van den Berg Veluwsche markt
 

 

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info