4 WK-limieten voor zwemster Lisa Kruger

Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft  de eerste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Wereld Kampioenschappen Para-zwemmen goed benut. Tijdens de Swimcup Den Haag wist de Harderwijkse vier WK-limieten te bemachtigen. 

Tevens waren er drie overwinningen voor de 18 jarige zwemster (50m vlinderslag, 100m vlinderslag en 100m vrije slag).

De, door de KNZB, vastgestelde limieten zijn zeer scherp gezet, waardoor zwemmers met een behaald limiet geacht worden mee te kunnen strijden om de medailles. Door het behalen van al vier WK-limieten heeft Lisa Kruger dan ook echt een topprestatie neergezet in het Haagse Hofbad en is zij tot nu toe de enige zwemster van TEAMNL met zoveel limieten voor het Wereld Kampioenschap later dit jaar.

Kruger zwom de limieten op de 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag, 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag, waarbij zij haar gezwommen tijden allen binnen de huidige top 2 van de wereldranglijst zet. Hoewel haar gezwommen tijd op de 100 meter vrije slag wel een wereld top 2 tijd was, leverde dit geen limiet op. Kruger zwom 1.01,42, waar 1.01,32 bedongen moest worden. Tijdens de Swimcup in Eindhoven van 12 tot en met 14 april zal voor de paralympische zwemmers een tweede en tevens laatste poging kunnen worden gedaan een WK-kwalificatie te bemachtigen.