4 voorname voordelen van glasvezel internet

De techniek houdt maar niet op met doorontwikkelen. Kijk eens wat er de afgelopen 50 jaar allemaal veranderd is op technisch gebied en hoe dat onze wereld veranderd heeft. Eén van die veranderingen is de grote opkomst van het internet, dat nu cruciaal bij heel veel dingen die we doen. Om die reden wil je dan ook een internetverbinding die je optimaal dient. 

Glasvezel

Gelukkig vordert de techniek ook op dat gebied

De nieuwste internettechniek die beschikbaar is voor consumenten en bedrijven is, is glasvezel internet. We bespreken vier voorname voordelen van glasvezel internet.

Hogere maximale downloadsnelheden
Als sinds het internet zijn intrede deed in het leven van consumenten, is snelheid een punt van ontwikkeling. Vroeger moest je nog inbellen via een telefoonverbinding en ging alles héél langzaam. Later kwam er kabelinternet, waarmee alles veel sneller ging. Maar we vragen ook steeds meer van onze internetverbindingen. We kijken naar films en series op hoge kwaliteit via het internet en spelen games via het internet. Ook is het bedrijfsleven er in grote mate afhankelijk van, en daar is tijd natuurlijk geld. Glasvezel internet biedt de allerhoogste maximale downloadsnelheden, hoger nog dan bij kabelinternet. En het mooie is dat bijna alle huishoudens in Harderwijk daar al gebruik van kunnen maken als ze dat willen.

Evenredig hoge uploadsnelheden
Hoge downloadsnelheden zijn natuurlijk erg prettig, maar het leven bestaat niet alleen uit het binnenhalen van data. Er moet ook regelmatig data verzonden worden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij online gaming en het gebruik van clouddiensten. Het nadeel van veel internetverbindingen is dat de uploadsnelheid een stuk lager ligt dan de downloadsnelheid, wat dus betekent dat data versturen langzamer gaat dan data binnenhalen. Glasvezel internet is het enige type internetverbinding waarbij de uploadsnelheid even hoog is als de downloadsnelheid. En die was al heel hoog, dus kun je nagaan hoe snel het verzenden van data gaat!

Internetverbinding

Stabielere internetverbinding
Bijzonder goed nieuws dus dat je met glasvezel internet even snel data kunt versturen als ontvangen. Maar er is nog een groot voordeel dat spreekt voor glasvezel, en dat is het feit dat het een veel stabielere internetverbinding faciliteert dan bij in het bijzonder DSL-internet. DSL-internet staat zo’n beetje gelijk aan goedkoop internet, en daar betaal je voor in de vorm van een relatief instabiele verbinding die vrij snel overbelast kan raken door de beperkte bandbreedte. Daar heb je bij glasvezel internet geen last van. De bandbreedte daarvan is zo ruim dat de kans op overbelasting minimaal, waardoor je kunt genieten van een internetverbinding waar je van op aan kunt.

Toekomstbestendige keuze
Dat zijn natuurlijk allemaal goede redenen om te kiezen voor glasvezel internet. Maar er is nog een goede reden om bij je volgende overstap van internetabonnement de keuze voor glasvezel te maken, en dat is dat het een toekomstbestendige keuze. Glasvezel internet is de internetverbinding van de toekomst, terwijl DSL-internet uiteindelijk te achterhaald gaat zijn om nog toekomst te hebben. Kies nu voor glasvezel, en je kunt vele jaren vooruit!

Maar is dat glasvezel internet dan niet ontzettend duur? Dat valt wel mee. Het ligt ook aan vanuit welk perspectief je dat bekijkt. Ben je nu afnemer van DSL-internet, dan kan glasvezel internet inderdaad een stukje duurder zijn. Maar als je nu kabelinternet hebt, kun je mogelijk zelfs besparen met glasvezel internet. Dit omdat er bij glasvezel wél concurrentie is, en aanbieders van kabelinternet een monopolie hebben op hun netwerk, waardoor ze de prijzen hoog kunnen houden. Interesse in glasvezel internet? Check op deze kaart of het ook bij jou beschikbaar is.