30 Teams strijden in finale om Nederlands Kampioen Team Poker te worden

Zaterdag 14 januari van 12.30 uur tot laat in de avond vind de finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker plaats in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo, te Ermelo. 

Het Nederlands Team Kampioenschap Poker is het 1e officiële pokerevenement in Nederland dat in teamverband wordt gespeeld.

In 2015 deden er 400 teams aan mee wat in 2016 gegroeid is naar meer dan 500.  Teams bestaande uit 4 pokerspelers namen het tegen elkaar op tijdens regionale voorrondes waar de beste 20% van teams een plaats kreeg in de halve finale. In de halve finales die medio december plaats vonden hebben 30 teams zich weten te kwalificeren voor de landelijke finale. “Pokeren in teamverband is hot in Nederland.” vertelt Mathijs Jonkers van de organisatie.
 
Regionale helden
De titelverdediger ‘The Macau Regulars’ hebben zich ook geplaatst voor de landelijke finale en gaan daar hun titel verdedigen. Vorig jaar wonnen zij in een zeer spannende finale nog maar nipt van Team Radical. Ook zij maken in de finale weer hun opwachting.
Het sluitstuk van het toernooi wordt gehouden bij Golden Tulip Hotel Heerlijckheijd van Ermelo. “We kijken er naar uit om de 30 teams te verwelkomen, die niet alleen voor de eer komen spelen maar ook hun gemeente vertegenwoordigen. Dat geeft een extra dimensie aan het kampioenschap” vervolgt Jonkers. “Doordat de voorrondes verspreid over Nederland zijn gehouden, mogen we echt van een landelijke finale spreken. Publiek is dan ook zeer welkom om hun ‘lokale’ helden aan te moedigen.” 

De finale van het Nederlands Team Kampioenschap Poker begint om 12.30 uur.  Deze zal naar verwachting rond middennacht beslist zijn.