30 dagen geen alcohol: doe ook mee!

Drinkt u weleens alcohol? En bent u benieuwd wat er gebeurt als u  daar even mee stopt? Doe vanaf 1 januari mee aan IkPas. 

Veel mensen drinken alcohol. Op feestjes, na het sporten, tijdens het eten, na het werk of voor het slapen gaan. Misschien vindt u het gezellig, drinkt u vanwege stress of een eenzaam gevoel.

Alcohol drinken is voor veel mensen een gewoonte geworden, waar ze niet meer zo vaak bij stilstaan. Maar wist u ook dat (tijdelijk) stoppen met alcohol veel voordelen heeft?
  • Het scheelt geld
  • U voelt zich fitter; geen ‘kater’ meer de volgende dag
  • U slaapt beter door
  • U kunt altijd autorijden, ook na een feestje
Ervaar zelf welke voordelen IkPas voor jou heeft. Doe op 1 januari ook mee!

Wethouder Marcel Companjen
Als wethouder van de gemeente Harderwijk doet ook Marcel Companjen mee met de 30-dagen periode van IkPas in 2020. De wethouder zegt hier over: "Alcohol is al heel lang sociaal-maatschappelijk geaccepteerd in Nederland. Onbewuste drinkpatronen kunnen ontstaan en men onderschat nogal eens de gevaren en de gevolgen van alcoholgebruik, zoals het effect op de gezondheid en de veiligheid. Om hier aandacht voor te vragen en bewustwording te creëren, werk ik van harte mee aan deze IkPas-campagne!"

Om de IkPas campagne te ondersteunen en meer bekend te maken zullen er onder andere posters van Marcel Companjen zichtbaar zijn in de gemeente Harderwijk. Bijvoorbeeld bij sportverenigingen en wijk- en buurtcentra.

Ondersteuning
Inschrijven kan op ikpas.nl. Daarnaast is er een IkPas app die je ondersteunt en kun je terecht op Facebook (https://www.facebook.com/ikpasnl/), Twitter (@ikpasnl) en Instagram (ikpasnl) voor ondersteuning.

Na inschrijving kun je via een persoonlijke online omgeving of de app gratis advies krijgen van een IkPas coach en nieuwsbrieven met tips ontvangen. Zo helpt IkPas jou om het 30 dagen vol te houden! Ga jij de uitdaging ook aan? Kijk dan op ikpas.nl voor meer informatie.  

Meer nodig?
Maak jij je zorgen over jouw drankgebruik of het drankgebruik van iemand in jouw omgeving? En wil je er eens met een professional over praten? Neem dan contact op met Bas Evers (gemeente Harderwijk; [email protected]; 06-10689364 van Tactus.)    

30 dagen geen alcohol