2ICT neemt PK Assen over

Het it-bedrijf 2ICT (met vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Zwolle) heeft recentelijk weer een overname gedaan. De firma PK Assen is onlangs aangekocht en aan deze groeiende IT-firma toegevoegd. “PK Assen is actief in het noorden van het land. Ze hebben zich vooral gespecialiseerd in het it-beheer van zorginstellingen. Geweldig om dit bedrijf toe te voegen aan ons groeiende ict-roster”, aldus Erwin Bruinink, eigenaar van 2ICT.

Onlangs werd Bodis in Lelystad al toegevoegd aan de twee 2ICT-vestigingen in Harderwijk en Zwolle

Nu volgt PK Assen. Waarom deze nieuwe overname? Bruinink vertelt: “We hebben als 2ICT een duidelijke ambitie uitgesproken om te groeien. We zoeken daarbij naar ict-bedrijven die in doen en denken goed aansluiten bij de visie van 2ICT. We hebben gezien dat de kundige werknemers van PK Assen beschikken over hetzelfde DNA, als onze 2ICT-collega’s: “Ze doen er alles aan om hun cliënten te laten ervaren dat ze als een professionele it-organisatie werkzaam zijn. Daarbij is PK Assen gespecialiseerd in zorgkoppelingen en werkplekoplossingen voor de eerstelijns zorg. Dat maakt dat de it-kennis van onze collega’s van PK Assen een fraaie aanvulling is op onze eigen know how.”

Er waren enkele gegadigden om PK Assen over te nemen, aldus Bruinink. “Uiteindelijk is 2ICT geselecteerd. Dit omdat we een sociaal bedrijf zijn met oog voor de medewerkers.” Alle personeelsleden worden dus door 2ICT overgenomen. Dit  team blijft werken vanuit het huidige pand in Assen. “Daarbij blijft de naam PK Assen bestaan. Een bestaande klant gaat dus niets merken van deze overname. Enkel misschien dat 2ICT op dezelfde manier tegen it-beheer aan kijkt: wij zijn niet alleen bezig met de ict van vandaag. We blijven meedenken zodat onze klanten ook in de toekomst veilig en onbezorgd kunnen blijven werken.”

2ICT: een stukje geschiedenis
De afgelopen jaren heeft 2ICT hard gewerkt aan de wens om de beste it-organisatie uit de regio te worden. Het gezonde bedrijf dat oorspronkelijk enkel in Harderwijk gevestigd was, heeft zich in juni 2021 ook in Zwolle gevestigd. Eind vorig jaar volgde de overname van Bodis in Lelystad. “Wij zijn al jaren een bekende speler in en rond Harderwijk. Maar er was ook een duidelijke ambitie om uit te breiden in de regio.” Na de Zwolse vestiging volgt nu een overname van een bedrijf in Lelystad. “De klanten van Bodis Lelystad (inmiddels 2ICT Lelystad geheten, red.) worden bediend vanuit Harderwijk.” De overname van PK Assen is een mooie volgende stap in de schaalvergroting die 2ICT ambieert. “Door deze overname hebben we de mogelijkheid om ook voor diverse nieuwe opdrachtgevers in het noorden van het land aan de slag te gaan.”

Meer weten over 2ICT?
2ICT helpt bedrijven met de strategische inzet van veilige ict-concepten. Firma’s die hulp nodig hebben bij het professionaliseren en beheren van de IT-omgeving kunnen natuurlijk contact opnemen met 2ICT via [email protected] of tel.: 088 – 606 7 606. Nadere informatie over 2ICT is te vinden op de website www.2ict.nl.