2e editie JCI NWV Rally

Zaterdag 26 juni werd de tweede editie van de JCI Noord-West Veluwe Rally georganiseerd. De deelnemers worden ontvangen bij autobedrijf Broekhuis, één van de hoofdsponsors en teven startlocatie van de 2021 editie. De spanning is van de gezichten af te lezen wanneer ze het routeboek in ontvangst nemen. 

Sommigen deelnemers genieten van een bak koffie, kletsen met andere deelnemers of snuffelen in de goodiebag, gevuld met diverse goods van lokale bedrijven

Andere deelnemers proberen een deel van de route te ontrafelen en bekijken extra opdrachten uit het routeboek. Zo moeten de deelnemers onderweg foto´s herkennen. Het gaat dus niet alleen om de snelste tijd! "Alles voor de winst" zegt een van hen met een lach op het gezicht.

Na een woord van welkom door een van de commissieleden van JCI NWV gaan de deelnemers richting hun voertuigen en maken ze zich gereed voor vertrek.

De deelnemers vertrekken met een tussenpauze van 1 minuut via het terrein van Broekhuis. MG's, Porsches, een Aston Martin, Mini's maar ook een klassieke Daf scheuren het terrein af op aangeven van Aukje Sintemaartensdijk, bestuurslid van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit jaar gaan de opbrengsten van de Rally naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. "Super leuk dat er door deze Rally geld wordt opgehaald voor het jeugdfonds. Met de opbrengst van de Rally kunnen we kinderen, waarvan de ouders minder financieel krachtig zijn, kennis laten maken met sport en cultuur. Bijvoorbeeld door bij te dragen in de contributie van de sportvereniging, muziek- of dansles, of ", aldus Aukje.

Na de start rijden de deelnemers een route door de mooie omgeving van onder andere Harderwijk, Ermelo & Horst aan de hand van de bolletje-pijltje navigatiemethode. Voor sommige is dit gesneden koek, maar een aantal deelnemers moet toch even puzzelen voordat ze de tussenstop hebben gevonden. Daar worden de deelnemers getrakteerd op een stuk vers gerookte zalm en drankje en voeren ze een bijzondere verrichting uit. De bestuurder van de auto wordt geblinddoekt en moet op aanwijzingen van zijn navigator, die buiten de auto staat, een uitgezet parcour rijden.  

Na de pauze vervolgt iedereen zijn/haar weg en wordt het tweede deel van de route gereden, waarbij Hierden en Hulshorst worden verkend. Aan het eind van de dag weet iedereen de weg naar de eindlocatie te vinden en worden tijdens de afsluitende borrel de ervaringen uitgewisseld. Jan Roelofsen gaat er met de hoofdprijs vandoor, een bokaal, wijnpakket en weekend sturen in een nieuwe Volvo. "Ik woon al 30 jaar in Harderwijk, maar deze weggetjes heb ik nog nooit gereden", aldus een deelnemer. "Een hele leuke route, misschien rij ik hem binnenkort nog wel een keer!". 

"We kijken terug op een fantastisch evenement" aldus Lonneke Poolen, voorzitter van JCI NWV. "De Rally is een perfect evenement met inachtneming van de geldende corona maatregelen. Op zaterdag werden de versoepelingen van kracht, waardoor we zelfs de afsluitende borrel ouderwets gezellig konden maken. Het zonnetje en aangename temperaturen maakten het feest compleet. De commissieleden hebben geen van allen ooit een dergelijk evenement neergezet en als je dan ziet hoe zo'n dag uitpakt is schitterend. Wat dat betreft sluit het perfect aan op ons credo Learning by Doing."

JCI Noord-West Veluwe is een lokale aftakking van Junior Chambre International. Een netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar. Naast trainingen en persoonlijke ontwikkelingen zet De Kamer zich op sociaal maatschappelijke vlakken in door een bijdrage te leveren aan, of geld op te halen voor goede doelen. Bijvoorbeeld met evenementen zoals de Rally, maar dit najaar organiseren zij ook het JCI NWV Wine en Dine evenement.

Meer weten over een lidmaatschap bij deze bruisende organisatie of aanstaande evenementen? Zie www.jcinwv.eu voor meer info. 

2e editie JCI NWV Rally
(De deelnemers worden weg gevlagd door Aukje Sintemaartensdijk - Foto JCI)