11e Regionale Veteranendag Noord West Veluwe

Stichting Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe in Harderwijk organiseert op zaterdag 2 juli 2016 haar 11e editie van de Regionale Veteranendag Noord-West Veluwe. 

De Stichting heeft tot doel het bevorderen van de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen door de samenleving en het verstevigen van de intermenselijke relaties tussen veteranen onderling.

Op zaterdag 2 juli wordt er een gemotoriseerde tocht door Putten, Ermelo en Harderwijk gereden met ruim 40 historische militaire voertuigen met jonge en oude veteranen van de Veluwe. De colonne rijdt eerst door de dorpskern van Putten. Hier houdt de colonne halt voor een static show van 11.10-11.40 uur. Burgers krijgen hier de gelegenheid de veteranen naar hun ervaringen en belevenissen te vragen. 

Ermelo

Vervolgens rijden de veteranen Ermelo binnen, waar een defilé door de dorpskern van Ermelo volgt en genoten kan worden van een static show van 12.15-13.00 uur. Hier is het muziekkorps dat meeloopt in het defilé het Muziek & Tamboerkorps Verbindingsdienst.
Bij de Molen wordt eveneens een static show verzorgd door 400 Geneeskundig Bataljon en presenteert de Koninklijke Luchtmacht zich voor het Wapen van Ermelo, het veteranencafé. Zij tonen een schaalmodel 1: 40) van een straaljager. Dit alles is mogelijk gemaakt door veteraan Joop Hazeu. 

Harderwijk

Tenslotte rijdt de colonne om 14.25 uur de binnenstad van Harderwijk binnen.  
  • Op de Markt wordt, voorafgaande het defilé, tussen 13.00-14.00 uur een concert gegeven door ‘The Oxford University Brass Band’ uit Engeland.
  • Op de Stille Wei wordt door de Koninklijke Militaire School (KMS) een stand ingericht met verschillende attractieve en spannende activiteiten. Daarbij worden de kinderen ook niet vergeten. Zij kunnen zich uitleven op een heuse ‘hindernisbaan’, een klimtoren van liefst 9 meter hoog en een springkussen.
  • 102 EOV (Elektronische Oorlog Voering) compagnie uit Legerplaats ’t Harde is aanwezig met onder andere een Fuchs voertuig, uitgerust met afluister- en storingsapparatuur.
  • Tijdens de stop op de Stille Wei zal de Band of Liberation in afwisseling en de The Oxford University Brass Band beurtelings 15 minuten hun spelen.
Voor meer informatie: www.regionaleveteranendag.com

Veteranendag op de Stille Wei Harderwijk