100 jaar Scouting Ragay Redoz Harderwijk

Scoutinggroep Ragay-Redoz bestaat 100 jaar. Dit eeuwfeest viert de Harderwijkse jeugdvereniging met een groot groepskamp en een reünie voor alle oud-leden. 

Scoutingvereniging Ragay Redoz Harderwijk vroeger

Ook gaat symbolisch de eerste spa in de grond voor een splinternieuw clubhuis. Want ondanks het eeuwfeest is de scoutinggroep springlevend. Met ruim 160 leden is de club nog altijd in trek bij jongens en meisjes tussen 4 en 18 jaar.

Ragay-Redoz (spreek uit ‘ragaai- reedos’) is tot in de wijde omtrek de oudste scoutingvereniging. Toen Louis Ragay de club in 1919 oprichtte was die nog enkel voor jongens bedoeld. In die tijd werden de jongeren met militaire discipline opgevoed tot flinke staatsburgers. De scouting is in de afgelopen 100 jaar sterk veranderd. Anno 2019 gaat het bij scouting om avontuur, uitdaging, teamverband en vrienden maken. Koken op houtvuur, slapen in de bossen, tokkelen of op zomerkamp, het zijn zo maar wat activiteiten die zij tegenwoordig doen.

‘Wij zijn trots op dat we al 100 jaar bestaan en voor zoveel mensen mooie jeugdherinneringen zijn geworden. Maar er zijn ook nog steeds leden die al sinds 1970 hier rondlopen en zich nog steeds inzetten. De avonturen die je met elkaar beleeft zal je niet zo snel vergeten en het schept verbinding,’ Aldus bestuurslid Maarten Roelofsen.

Op het unieke eigen scouting bosterrein aan de Strokelweg wordt flink geïnvesteerd. Het zeven hectare grote terrein krijgt er dit jaar twee nieuwe clubhuizen bij. Met financiële steun van de gemeente Harderwijk ontwikkelt het zich tot Buitenplaats Harderwijk, waar ook jeugdgroepen van elders hun kamp kunnen opslaan. 

Uitnodiging voor oud-leden

Bent u ooit lid geweest van Scouting Ragay Redoz in Harderwijk? Hetzij als jeugdlid, als leiding of als andere ondersteuning van de club? Dan bent u van harte welkom op de grote reünie op zaterdag 21 september. Aanmelden kan via www.ragayredozharderwijk.nl/reunie.

Scouting vereniging Ragay Redoz Harderwijk