10 oktober EnergieCafé: Help! Mijn energierekening

Tijdens de Week van de Duurzaamheid op maandagavond 10 oktober 2022 organiseert Endura, samen met de gemeente Harderwijk het EnergieCafé: Help! Mijn energierekening. 

Steeds meer gezinnen en bedrijven kampen met de torenhoge energieprijzen

Besparen op je energieverbruik en je energiekosten kan in veel gevallen. Hoe houd je grip op je energiekosten? Daar kijken we samen naar tijdens het EnergieCafé. 

Waarom zijn de prijzen zo hoog? Welke kosten staan er precies in het jaaroverzicht van je energieleverancier? Welke kosten kun je zelf beïnvloeden en hoe? Welke regelingen en subsidies zijn er nu beschikbaar voor bewoners en bedrijven in Harderwijk? Wat kun je zelf doen om je energieverbruik te verlagen? Hoe kunnen we zorgen dat we minder afhankelijk worden van (grijze) buitenlandse elektra en gas?

Op deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens het EnergieCafé. Leden en deskundigen van lokale energiecoöperatie Endura Harderwijk, Tom Meuwissen (Beleidsadviseur duurzaamheid gemeente Harderwijk) en Veluwe Duurzaam delen hun kennis en ervaringen. Na de presentaties gaan de sprekers het gesprek aan en beantwoorden vragen. Vrijwilligers van Endura helpen je om je energierekening beter te begrijpen en geven advies. 

Het EnergieCafé vindt plaats in California, Deventerweg 2A in Harderwijk. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst via www.endura-harderwijk.nl.