Moderne Hanze

In 1980 is in Zwolle de "moderne" Hanze opgericht. De oude Hanzesteden die zich hierbij hebben aangesloten, houden de oude Hanze levend o.a. door cultureel, sociale en economisch samen leving.In 2007 is Harderwijk toegetreden tot de "moderne"Hanze.

Jaarlijks zijn er in de Hanzesteden Hanzedagen en daarnaast zijn er ook de internationale Hanzedagen in 2017 zijn de internationale Hanze dagen voor het eerst in Nederland in de plaats Kampen en in 2031 zijn de internationale Hanzedagen in Harderwijk.

Festival de Nieuwe Hanze

Tijdens Festival de Nieuwe Hanze laat Hanzestad Harderwijk zien wat het in huis heeft op het gebied van de thema's historie, cultuur en handel. Kom in de molen, luister naar muziek, maak een stadswandeling of doe mee aan de kleedjesmarkt. Festival de Nieuwe Hanze is voor alle leeftijden!

Festival de Nieuwe Hanze is een feest rond heden en Hanzeverleden met activiteiten op verschillende locaties in de binnenstad.

Muziek en kunst

Op de donderdag is er o.a. live muziek op de Markt.
Op vrijdag wordt in het Hortuspark de Kleedjesmarkt de Jonge Hanze gehouden en op zaterdag is hier een kunstmarkt, een open podium. Kleedjes en kussens meenemen en samen met vrienden en bekenden genieten!
In het Havenkwartier is er een havenconcert. En op vrijdagavond is er de Bluesroute met veel live muziek in de Harderwijker binnenstad.

Hanzeverleden
Wie meer wil weten over de mooie stad en haar (Hanze)verleden kan alle dagen gratis deelnemen aan een stadswandeling.

En een Hanzefestival zonder inzet van Levende Historie Harderwijk bestaat natuurlijk niet. Op de Smeerpoortenbrink richten zij op vrijdag een zaterdag een historische markt in met onder andere een middeleeuwse goochelaar en historische kinderspelen.

Op de zondag is er nog een Hagenpreek. U bent van harte welkom in het Havenkwartier, op de Vischmarkt en in de Vischpoort, op de Smeepoortenbrink en in het Hortuspark. Kijk voor meer informatie op www.festivaldenieuwehanze.nl.

Voor de data van Festival de nieuwe Hanze hou onze agenda in de gaten.