Tijdens de actiemaand Nederland Leest met als thema Robotica organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe op dinsdagavond 14 november een workshop Robots in de zorg.

De workshop, interessant voor professionals in de zorg, mantelzorgers, familieleden en overige geïnteresseerden, wordt gegeven door Tom Ederveen van Robots.nu.

In Theehuis Ermelo (Slangenkamp 4) vertelt Tom over (zorg)robots en kunt u kennismaken met de Zora robot. De workshop begint om 19.30 uur. Toegangskaarten kosten € 11,50 (voor bibliotheekleden € 9,00).
 
Workshop
Gaan robots voor mensen zorgen?
Technologie verandert de wereld sneller dan andere ontwikkelingen en dit gaat sneller dan ooit tevoren. Veel organisaties moeten veranderen, maar hebben vragen. Welke robots zijn er eigenlijk en welke zijn geschikt voor ons? Hoe zorg ik dat mijn medewerkers beter begrijpen wat er gaat gebeuren? Is een investering in een robot verstandig?

Robots zijn nu al te vinden bij verschillende zorgorganisaties. De Zora robot wordt onder meer ingezet voor de activering van ouderen in woonzorgcentra en op scholen voor jonge autistische kinderen. Zora is een kleine humanoid robot van 57 cm hoog met een aaibaar uiterlijk.
Tijdens een interactieve presentatie praat u over ideeën en visies met betrekking tot. robots in de zorg. Daarna kunt u kennismaken met de Zora robot.
 
Tom Ederveen
Tom Ederveen is vanaf 1996 werkzaam in omgevingen waarin technologie een belangrijke rol speelt. Gestart bij IBM, kennis gemaakt met internet via Independer en de opkomst van mobiel meegemaakt bij zijn online marketingbureau PrimoPosto. Tom is in 2009 gestart met Robots.nu. Toen al werd er mondjesmaat gesproken over robotisering en de baanbrekende effecten van deze technologie. Een mooi moment om ‘in te stappen’ in een nieuwe wereld. Tom Ederveen: ‘Met Robots.nu hebben wij altijd als doel voor ogen gehouden dat we technologie moeten vertalen naar praktisch gebruik en nieuws en ontwikkelingen begrijpelijk moeten opschrijven. Met z’n allen ervaren we steeds vaker wat dat praktische gebruik betekent. Denk bijvoorbeeld aan de robotstofzuiger en robotgrasmaaiers. Maar het gaat verder en daar ben ik graag deelgenoot van’
 
Praktische informatie
De workshop vindt plaats op dinsdag 14 november 2017 in Theehuis Ermelo, Slangenkamp 4. Het aanvangstijdstip is 19.30 uur en de workshop zal ongeveer 1 ½ uur duren. Toegangskaarten kosten € 11,50 (voor bibliotheekleden € 9,00) en zijn te koop via https://www.ticketkantoor.nl/shop/robotsindezorg