Probeer zelf elektrische 2- en 4-wielers op zaterdag 14 mei, Zonnepark Harderwijk

De Harderwijkse energiecoöperatie Endura U.A. en EV Coöperatie U.A. houden zaterdag 14 mei van tien tot vier uur de eerste EV Testdag op parkeerterrein P8 langs de N302, ofwel het Zonnepark in Harderwijk.

Energiecoöperatie Endura en EV Coöperatie organiseren unieke elektrisch rijden dag

Op deze testdag kun je zonder verplichtingen proefritten maken met bijna alle elektrische auto's van dit moment en rijden op elektrische fietsen, bakfietsen, scooters, motoren en de unieke brommers van Brekr.

Iedereen die interesse heeft in elektrische voertuigen (afgekort EV) kan daarnaast betaalbare gebruikte elektrische auto’s bekijken. En je krijgt al je vragen over elektrisch rijden beantwoord. De EV Testdag is er ook voor wie alles wil weten over het huren van een elektrische camper en over 'low carbon' vakantiereizen naar Zuid-Europa.

Belangstellenden kunnen gerust hun kinderen meenemen naar de EV Testdag. Voor hen is er onder andere een springkussen, opgeblazen door een elektrische Hyundai.

“Energiecoöperatie Endura U.A. en de EV Coöperatie U.A. willen mensen goed en eerlijk informeren over alle aspecten van toekomstgerichte mobiliteit”, vertelt organisator Jan Rooderkerk van EV Coöperatie. “De belangstelling voor elektrisch rijden neemt mede door de hoge brandstofprijzen snel toe. Ook is er veel behoefte aan kennis. Ideaal dus dat je zaterdag 14 mei vrijwel alle elektrische auto's van dit moment kunt zien én rijden en op alle vragen antwoord krijgt.”

De EV Testdag wordt er gehouden op het splinternieuwe en zeer ruime Zonnepark Harderwijk op de Vuurtorenweg, eveneens een initiatief van Endura. Rooderkerk legt uit hoe het in z’n werk gaat: “Op de website van Endura - www.endura-harderwijk.nl - kun je, als je een geldig rijbewijs hebt, inschrijven voor desgewenst drie auto's naar keuze. Met elke rijd je een vaste route van een klein half uur.”

“Wie het eerst inschrijft heeft de grootste keus; 'jouw' auto's kan bij laat reageren al bezet zijn. Maar kom ook dan, want wij proberen zeker een alternatief te regelen. De aanwezige ambassadeurs van de Vereniging Elektrische Rijders, Endura en de EV Coop geven antwoord op je vragen. Je kunt ook kennismaken met e-bikes, speed pedelecs, e-brommers en motoren; met milieuvriendelijke elektrische campers en met 'low carbon' vakanties in Zuid-Europa.”

Medeorganisator Christiaan ’t Jong van EV Coöperatie verwacht grote belangstelling voor het festijn. “De Ford Mustang Mach-E club wil met een groot aantal auto’s komen, dus het wordt zeker spectaculair. Gelukkig is er genoeg parkeerruimte en rijd je al elektrisch, dan kun je meteen laden!”

Op social media als Facebook en op de websites (www.endura-harderwijk.nl en www.evcoop.nl) lees je actueel wat er allemaal te zien en te rijden is. “Slecht weer is geen reden om weg te blijven”, laat Endura-directeur Wim Sederel alvast weten: “Onder de zonnepanelen en in de tenten sta je lekker droog. Dus pak de auto, fiets of benenwagen, kom op 14 mei naar Zonnepark Harderwijk en ervaar de toekomst!”

Testdag elektrisch rijden

Meer uit de Agenda Harderwijk