Lekkere en gezonde gerechten bereiden en dan ook nog eens minder voedsel weggooien? Kun je moeilijk makkelijk maken? Ja dat kan, of je nu thuiskok bent of in de horeca werkt, een bedrijfsrestaurant runt of gewoon in voeding geïnteresseerd bent.
Thomas is keynote-spreker tijdens het Impact Café ‘Op mijn bord’ In Green Offices in Harderwijk op donderdagavond 25 september. Met al zijn kennis en ervaring is Thomas een charismatische spreker die je enthousiast uitlegt hoe je ‘smakelijk en duurzaam’ handig combineert. Hij is oprichter van Wastewatchers en specialist in het toepassen van slimme technologie, waaronder AI.Laat je inspireren door top-expert Thomas Luttikhold, een kok en econoom met een passie voor het verminderen van voedselverspilling
Thomas geeft je waardevolle inzichten over hoe je met slim denken en technologie duurzaamheid in je keuken kan optimaliseren. Met een makkelijke stap-voor-stap aanpak kun je impact maken op gebieden waar jij mogelijkheden ziet. Zo kun je leren te voorkomen dat je steeds te veel inkoopt, hoe je verspilling van voedsel tegengaat en hoe je je weekmenu verbetert. Zo kun je zelfs kosten besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Van bewustwording naar actie In Harderwijk zijn al de eerste stappen gezet om voedselverspilling tegen te gaan. Zo deed onder andere Grand Café Alleman in Drielanden mee aan het programma Duurzamere Voedselketens – Gelderland van Morgen. Horecazaken, cateraars en zorgorganisaties kregen hierin praktische tips, bijvoorbeeld over goede vlees- en zuivelvervangers, het besparen van afval en het voorkomen van voedselverspilling. Een mooie manier om bewustwording te vergroten en samen te leren. Een ander inspirerend initiatief is de Laatste Pluk, een landelijke actie waarbij vrijwilligers appels en peren oogsten die na de reguliere pluk nog in de bomen blijven hangen. In plaats van verloren te gaan krijgt dit fruit een waardevolle bestemming: het gaat naar de voedselbanken in Nederland. Ook via de Harderwijkse Uitdaging kun je binnenkort meedoen aan de pluk.
Meer weten: Zie duurzaaminharderwijk.nl/voedsel.
Evenement vindt plaats bij Green Offices, Goede Reede 1 Harderwijk.
Op donderdag 25 september, start 19.30 uur
Opgeven bij organisatie: https://impactharderwijk.nl/