In het voorjaar gaat het weer kriebelen: we willen zaaien en oogsten. En wat is er leuker dan je zelfgekweekte groenten te eten? 

Het is wat werk, maar je weet wat je eet en waar het vandaan komt. Helemaal onbespoten. Het is niet moeilijk, maar als beginner zit je toch even te kijken hoe je het moet aanpakken.

Tijdens deze cursus worden de eerste beginselen van het moestuinieren behandeld. Docent Jan Tuininga vertelt over het voorbewerken van de grond, bemesten, hoe compost te maken, het zaaien en kweken van groenten in voorjaar, zomer en herfst. Daarbij komen vele tips en tricks aan de orde.

Indien gewenst kan er ook in de praktijk lessen worden gevolgd: op de locatie is een stukje moestuin beschikbaar. Daar kan op bijv. zaterdagochtend bij voldoende belangstelling extra praktijkles worden gegeven. Bovendien kunnen de cursisten gezamenlijk of individueel, zonder extra kosten, tijdens maar ook na de lessen dit stukje moestuin deze zomer gebruiken om het geleerde in praktijk te brengen en hun eerste moestuinervaringen op te doen. Tuingereedschap is aanwezig en de opbrengst is voor eigen gebruik, onderling te verdelen.

Data theoriecursus Moestuinieren voor beginners:

  • Woensdagavond 21 maart, 4 en 18 april en 2 mei, van 19.30 – 21.30 uur.
  • Locatie: Ontmoetingstuin De Rietmeen, Ouverturebaan 1, Harderwijk (vanaf de Stadswei, de Rietmeen op, na ca. 50 m. aan de linkerkant, vlak vóór de bus- en fietstunnel richting Drielanden).
  • Meer info bij Olga Wolfswinkel, 0341-425147;
  • Aanmelden via info@harderwijk.groei.nl of met het webformulier
  • Aanmelden kan tot 11 maart,
  • De cursus gaat alleen door bij voldoende belangstelling.