Je kan hem waarschijnlijk zo opnoemen: jouw gevoelige plaat. Als je het hoort komen er gevoelens en emoties boven, denk je terug aan een bepaald moment of een bepaalde periode. Marjolein & Arjan zaten in het café met Teun toen dit gebeurde. En zo ontstond deze avond: 'de gevoelige plaat en jouw verhaal' 

Ik leef niet meer voor jou | Marco Borsato

Suzanne: "ik associeer dit lied met mijn scheiding. Elke keer als ik het hoor denk ik nog steeds terug aan die zwarte periode in mijn leven. Gelukkig heb ik het omarmd, de volumeknop moet weliswaar nog altijd omhoog maar tegenwoordig blère ik gewoon mee"

Mag ik dan bij jou| Claudia de Breij
Micheline: “de geborgenheid vinden bij onrust en onzekerheid bij iemand die je liefhebt”

These are the days | Van Morrison
Teun: “In deze plaat komen mijn dierbaren voor. En het is een geweldige positief lied om de dag in te gaan”

November Rain | Guns 'N Roses
Gertjan “Toen ik 17 was werd dit nummer gedraaid op de begrafenis van een broertje van een vriend. Hij is op 14-jarige leeftijd plotseling overleden. Het heeft op mij diepe indruk gemaakt. Dit gevoel komt steeds terug als ik de plaat hoor”.

Een oceaan | Racoon
Freek: "Toen in 2013 mijn beste vriend zelfmoord pleegde mocht ik een nummer uitzoeken voor de dienst. Ik had nog nooit van dit nummer gehoord maar elke keer als ik in mijn auto ging zitten kwam dit nummer voorbij. Zo erg dat Pien hem op een andere zender zette maar daar was hij dan ook. De tekst is zijn leven.  Achteraf heeft hij niet alles vertelt tegen ons.. hoe het echt met hem ging.Daar heeft hij over gelogen.hij was heel jaloers en had veel vriendinnen maar miste de liefde van zijn familie (18 jaar niet gesproken) hij ging alleen maar feesten en gebruikte daar veel drugs bij. hij had veel verdriet dat hij zijn ( pleeg) kind niet meer mocht zien wie hij als zijn zoon beschouwde  .hij had veel ruzie met zijn ex en rechtszaken en wilde haar het liefst iets aandoen maar hij wilde dat zijn zoon zijn moeder niet hoefde te missen dus is hij ermee gestopt. Haar naam is Diaan...op het einde in het liedje hoor je de tekst ....laat die ander nu maar kruipen... Maar ik hoor daarin ....laat Diaan nu maar kruipen....op de begrafenis zei zijn vader tegen mij dat Deniz (zo hete hij ) oceaan/Zee betekent.

She’s alway a woman to me | Billy Joël
Leo: "Na deze serieus indrukwekkende verhalen kan ik niet met Engelbert Humperdinck aankomen. Maar misschien wel met Billy Joels "she always a woman to me" dat ik voor Suzanne zong op haar 40e verjaardagsfeest en daarom ongeveer 700x heb geluisterd voordat ik het kende en nog eens 10x voordat ik het durfde...".

I would die 4 you | Prince
Arjan: “Tijdens een liveconcert van Prince heb ik Marjolein ten huwelijk gevraagd tijdens dit nummer…

Zin om te komen? 

Café de Liefde Harderwijk

Adresgegevens

Bruggestraat 5
3841 CM Harderwijk

Telefoon

T. 06-42656924

Meer info

Meer uit de Agenda Ermelo