Op zaterdag 8 juni 2024 is het weer Aaltjesdag in Harderwijk en rondom de Grote Kerk vindt dat traditioneel ook de Boeldag plaats. Midden in het oude centrum van Harderwijk is het tijdens Aaltjesdag een gezellige drukte rondom de Grote Kerk.

De Boeldag wordt traditioneel afgesloten met een Boeldagconcert

Dit gratis te bezoeken concert zal ook dit jaar weer worden gehouden en begint om 15:30 uur in de Grote Kerk. Ter bestrijding van de onkosten, zal er een collecte gehouden worden

Dit jaar zullen het Urker Mannenkwartet, onder leiding van Gerwin van der Plaats en het Frysk Fanfare Orkest, onder leiding van Jouke Hoekstra hun medewerking verlenen. Gerwin van der Plaats zal tevens de vleugel en het bekende Bätz orgel bespelen.

Zowel het Frysk Fanfare Orkest als het Urker Mannenkwartet hebben grote bekendheid op hun naam staan. Zo heeft het Frysk Fanfare Orkest meerdere (wereld)titels op haar naam staan (hoogst denkbare niveau binnen de blaasmuziek) en heeft zij de eervolle uitnodigingen gehad om in de wereld op de meest bijzondere concertpodia te mogen concerteren. In 2023 heeft het orkest een prachtig concert mogen geven in de beroemde kathedraal van Canterbury. Sinds de oprichting van het orkest (1983) is Jouke Hoekstra de dirigent. 

Het Urker Mannenkwartet is in 2010 opgericht en kent een grote bekendheid in Nederland. Ze hebben mee gewerkt aan vele CD en televisie opnames en de agenda loopt over met vele concerten. Gerwin van der Plaats is de begeleider en dirigent van het ensemble en is o.a. dirigent van het bekende mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Kampen en samen met organist Marco den Toom titulair organist van de Stichting Bovenkerk te Kampen (het beroemde 4 klaviers Hinsz orgel). 

Naast de optredens van het Frysk Fanfare Orkest en het Urker Mannenkwartet zal er ook ruimte zijn voor samenzang. Het concert begint om 15:30 uur en is, zoals eerder genoemd, gratis toegankelijk.

Foto Tim Stubbings 

Meer uit de Agenda Harderwijk