Zorgvraag Flevoland voert wachtlijsten St Jansdal op

Ziekenhuis St Jansdal kampt al een tijdje met lange wachtlijsten. De drukte in het ziekenhuis wordt mede veroorzaakt door de toeloop van patiënten uit Flevoland die niet meer bij hun voorgaande ziekenhuis terecht kunnen.

Ook nu St Jansdal binnenkort een doorstart gaat maken in Lelystad en Dronten, zal de drukte nog even aanhouden,

,,Naar verwachting zullen de wachttijden toenemen, maar we proberen dat natuurlijk te beperken’’, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.
 
Het is de vraag of de wachtlijsten snel verdwijnen nu de meeste Flevolanders binnenkort weer naar een ziekenhuis in de buurt kunnen. Een curator heeft drie maanden uitgetrokken voor de zogenoemde overgangsperiode. ,,Die tijd gaan we gebruiken voor de inrichting van de gewenste zorgprocessen in Lelystad. Vanaf 1 maart nemen we zelf de leiding over de ziekenhuizen.’’
 
Naar verwachting hoopt het St Jansdal tegen die tijd de zaken weer een beetje op orde te hebben, maar een harde deadline durven ze niet te geven: ,,Er is pas sinds donderdag witte rook, dus het is nog te vroeg om hier antwoord op te geven.’’
 
Het ziekenhuis weet nog niet helemaal hoe ze dit willen oplossen, ze geven in ieder geval aan dat ze meer personeel willen aannemen om zo beter aan de vraag te voldoen.