Zorgen over financiën inwoners blijven bij mooie woorden

Tijdens het debat over de kadernota spraken de partijen over de financiële problemen waar ook inwoners van Harderwijk tegen aan lopen. Het bleef echter bij mooie woorden. 

Een voorstel van de PvdA, mede ingediend door GroenLinks en GemeenteBelang, om deze woorden om te zetten in concrete voorstellen bij de begroting om inwoners meer zekerheid te geven kon niet op steun van het College en de overige partijen rekenen

Het College legde in de beantwoording deze problematiek zelfs volledig bij Den Haag neer.

PvdA-fractievoorzitter Wilco Bos is verbijsterd. “Veel inwoners van Harderwijk dreigen in financiële problemen te komen. De gemeente Harderwijk heeft de komende jaren miljoenen te besteden, maar kijkt voor bestaanszekerheid enkel naar Den Haag. Het is echt bizar dat zowel het College als een meerderheid van de raad het enkel bij mooie woorden wil laten en niet wil kijken naar de eigen begroting. Ook in Harderwijk kunnen veel mensen hun energierekening niet betalen en voor veel mensen worden de boodschappen te duur. We kunnen dit niet vooruitschuiven.”

De PvdA-fractie hoopt dat partijen die met mooie woorden wel hun zorgen uiten nu zelf met concrete voorstellen komen bij de begroting, om inwoners uit Harderwijk daadwerkelijk te ondersteunen en zal dit zelf in ieder geval wel doen..