Zondag 25 oktober 2015 1e Athlos bosloopcompetitie van dit seizoen

In de wintermaanden en die van het voorjaar zal men weer elke laatste zondag van de maand lekker kunnen hardlopen op een prachtig parcours dat loopt door het Strokelbos.

De Bosloopcompetitie van Athlos Harderwijk is ideaal om te meten hoe het met de conditie zit omdat elke maand het parcours gelijk is evenals de afstanden. Competitie is er in de vorm van punten die elke deelnemer verdient als zij of hij meedoet. Aan het einde blijkt wie de meeste punten heeft en dat is niet altijd de snelste maar veelal de meest constante atlete of atleet.

Afstanden

5- 10- en 15 km*
De jeugd tot 12 jaar loopt 1.600 meter (apart klassement)

* AU-regels t.a.v. maximaal toegestane afstand worden toegepast; vanaf 12 jaar is 5km mogelijk, pas vanaf 14 jaar max. 10km en met 16 jaar de 15km).

Tijdslimiet

Eén uur na de start is het niet mogelijk een nieuwe ronde in te gaan, dit zal waarschijnlijk alleen voor deelnemers van de 15km van toepassing zijn. U dient dan verplicht te finishen en wordt met de juiste afstand in de uitslag opgenomen.

Hoe komt de puntentelling tot stand komt?

De afstand van de 1e wedstrijd van het seizoen met de meeste deelnemers, mannen en vrouwen tezamen, is bepalend voor de puntenteling. Doen er, bijvoorbeeld op de 5 km in totaal 110 deelnemers mee en is de 5 km daarmee de best bezochte afstand, dan is het maximum aantal te verdienen punten voor deze wedstrijd en ook voor de volgende wedstrijden van het competitieseizoen 110. Dat betekent dat de winnaar bij de mannen en bij de vrouwen van zowel de 5 km, als de 10 km en ook die van de 15 km 110 punten verdient. De nummer 2 van de respectievelijke afstanden verdient 109, de nummer 3 108, etc., etc.

Bij de volgende wedstrijden van de competitie geldt vervolgens als maximum aantal te verdienen punten per afstand en per categorie 110 punten, ongeacht het aantal deelnemers in de betreffende categorie. Ook dan krijgt nr. 1: 110 punten, nr. 2: 109 en nr. 3: 108 , etc., etc. Bij een groter aantal deelnemers dan 110 in de categorie ontvangen de laatst eindigende deelnemers altijd één punt.

Voor de uiteindelijke eindklassering komen alleen deelnemers in aanmerking die aan tenminste 6 van de 7 wedstrijden hebben deelgenomen. Het puntentotaal van de 6 beste uitslagen over deze wedstrijden is bepalend voor de eindklassering. Bij een gelijke puntenstand wint hij/zij die in het betreffende seizoen het meest heeft deelgenomen. Is de eindklassering in dat geval ook gelijk dan is er een sprake van ex aequo en eindigen de betreffende deelnemers op dezelfde plaats.

Alleen voor de 3 best geklasseerde deelnemers in elke categorie wordt door de organisatie een prijs beschikbaar gesteld.
  • Start: altijd om 10.30 uur direct naast de atletiekbaan van Athlos aan de Strokel.
  • Data: zondag 25 oktober, 29 november, 27 december 2015 en 31 januari, 28 februari, 20 maart en 24 april 2016. 
  • Inschrijfgeld: € 3,00 (voorinschrijven met incasso € 2,50 via inschrijven.nl)