Zilver voor Marloes Bos en Goud voor Monique Mennen

Zaterdagavond 6 januari 2018 werden de laatste rondjes geschaatst bij de elfde editie van Harderwijk op IJs. 

Vele schaatsers, jong en oud, konden er geen genoeg van krijgen, maar toch werd om 21.00 uur de stekker uit de koelmachine getrokken om de ijsbaan te ontdooien.

Het dooit
Harderwijk op IJs kijkt terug op 5 weken schaatsplezier voor jong en oud. Massaal bezochten Harderwijkers en vele enthousiaste schaatsers uit de wijde regio de ijsbaan. Op de vrijdagavonden was het swingen op het ijs tijdens de inmiddels bekende Disco on Ice avonden voor de 12-plussers. Ook dit jaar werd er enthousiast gebruik gemaakt van de speciale KIDS Disco on Ice avonden voor kids tussen 8 en 11 jaar. Trainers van schaatsvereniging Viking deelden zaterdag tijdens de laatste les alle deelnemende kinderen certificaten uit als bewijs dat zij met succes de lessen gevolgd hebben. De gratis schaatslessen waren wederom erg gewild. Ook het gratis peuterschaatsen op de zaterdagochtenden waren druk bezocht. Mooi om te zien hoe die kleintjes zich voor het eerst op glad ijs begeven.
 
Zilver en Goud

Vele vrijwilligers hebben er de afgelopen weken voor gezorgd dat de ijsbaan “draait”. Niet alleen een kaartje verkopen maar ook baanonderhoud, in de vroege uren de baan schuiven, toezicht houden, zorgen voor veiligheid en soms de tranen drogen van gevallen schaatsertjes. En wat te denken van het opbouwen en afbreken. Zonder bereidwillige vrijwilligers en sponsoren is de ijsbaan niet te realiseren. Alle vrijwilligers zetten zich meer dan 100% in. Zij voelen een maatschappelijke betrokkenheid. Het brengt sport, gezelligheid en saamhorigheid, iets voor een ander over hebben, bij  elkaar. Marloes Bos en Monique Mennen zijn twee van die vele vrijwilligers bij Harderwijk op IJs. Marloes kreeg zaterdagavond de zilveren schuiver opgespeld als dank voor al haar inzet deze periode en zij staat voor alle betrokkenheid die alle blauwe jassen deze periode weer hebben getoond. 

Dit jaar werd ook een gouden schuiver uitgereikt en deze was voor Monique Mennen.

Zij zet zich al jaren in voor Harderwijk op IJs als het gaat om het schoolschaatsrooster, de coördinatie, de invulling van de bedrijfsblokken/activiteiten en zij had de dagelijkse leiding, elk jaar 5 weken lang vanaf 8 tot 20 uur. Helaas heeft zij nu na 8 jaar besloten te stoppen, ze was een niet meer weg te denken gezicht voor Harderwijk op IJs. De schuivers staan symbool voor de waardering die alle vrijwilligers verdienen maar wordt jaarlijks, in het bijzijn van alle vrijwilligers, aan een -en dit jaar dus aan twee- van hen uitgereikt!

Harderwijk op IJs 2017 uitreiking zilveren en gouden schuiver