Zakelijke overwinning op zonovergoten Strokel

Alle randvoorwaarden voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig. Mooi weer, goedgemutste supporters en een reeds gedegradeerde tegenstander. Voor VVOG de uitgelezen mogelijkheid om zich richting definitieve handhaving in de Derde Divisie te spelen.

Onder leiding van Henri Brink, bij afwezigheid van Henni in ’t Hof wegens privéomstandigheden, begonnen de groen witten aan de wedstrijd.

De start was voor de gasten uit Utrecht. Frans Koornberg moest handelend optreden bij een snelle aanval van de rasvoetballers van Magreb. Er ontsproot zich een eerste helft waarbij beide ploegen minimaal gelijkwaardig waren maar waar er geen echte kansen werden gecreëerd behoudens een kans van Pernelly Biya. Voetballend waren de mannen van Magreb in periodes de bovenliggende partij, maar tot grote kansen leidde dit niet.

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. VVOG startte voortvarend en aanvallend richting de eigen aanhang op het terras. In de 51ste minuut zette de prima ingevallen Jeffrey Arends Wilko Braam alleen voor de keeper en hij ronde koel af. Het verzet van Magreb was gebroken en de smalle wedstijdselectie van de gasten begon zich te wreken. VVOG nam de tegenstander in de houdgreep en probeerde de beslissing te forceren. Na een snelle aanval over rechts gaf Biya de bal prima voor op de ingevallen Guido de Graaf die beheerst afrondde: 2-0. Het slotakkoord was wederom voor Pernelly Biya. Hij rondde een mooie aanval koppend af en de 3-0 stond op het bord.

Trainer Stanley Taylor van Magreb probeerde het tij nog te keren en zijn smalle selectie te ondersteunen, en door zelf in te vallen, dit mocht echter niet meer baten. De drie punten bleven in Harderwijk. Met 40 punten zijn de groenwitten in principe veilig en kunnen we ons opmaken voor opnieuw een seizoen in de Derde Divisie. Volgende week volgt de uitwedstrijd in Groningen tegen de beloften van de pla

Timeflex Jobcentre

Adresgegevens

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 020-2405533

Meer info