Weekendtip: Stoet festival in Harderwijk

Vanwege de corona-crisis ligt de evenementenbranche al een poosje stil. Reden genoeg voor Stichting Onderstroom - bekend van Blije Bietjes Foodfestival en Happy Camper Festival - om een leuk en nieuw Corona-proof evenement te organiseren: Het Stoet Festival. In gesprek met Harderwijkse Zaken legt Hjalmar Vogel uit wat het festival is. 

'Stoet Festival is een omgekeerd foodfestival, waarbij jij aan je tafel blijft zitten- en alle foodtrucks, barren en (muzikaal) vermaak langs jouw tafel komt. Wij vergelijken als organisatie het een beetje met een sushirestaurant', aldus Hjalmar.

Zodra de stoet langs je tafel komt, en je ziet iets waar je zin in hebt; kun je dat ter plekke bestellen. Tijdens deze twee dagen, zal de stoet onafgebroken langs de tafels trekken.

Hoe is dit idee ontstaan?
'Het idee voor dit festival is ontstaan uit het gemis van evenementen in de huidige periode. Omdat wij normaal Blije Bietjes in deze periode organiseren, en dit evenement dit jaar helaas (in de huidige regelgeving) niet plaats kan vinden, waren wij gaan brainstormen wat wij alsnog konden organiseren. Zo hebben wij het evenement kleinschalig gemaakt, en duidelijke regels gehanteerd om de veiligheid van de bezoekers zo hoog mogelijk te houden'.
 
Een festival in Corona tijd, hoe gaan jullie dit aanpakken? 
'Wij volgen nauwlettend de huidige regelgeving omtrent evenementen en hebben in korte lijnen contact met Gemeente Harderwijk. In samenspraak hebben wij het festivalweekend opgesplitst in 4 delen, waarbij je een tafel kan reserveren voor 1 of meerdere dagdelen. Dit met de reden dat wij iedereen een kans wilde geven om een tafel te reserveren, en een 'mega drukte' te voorkomen. Zo hebben wij bijvoorbeeld maximaal 75 tafels per 'shift', om de veiligheid en hygiëne te kunnen waarborgen. Uiteraard zijn er wat extra regels tijdens dit evenement, die bij veel horeca zaken ook al gelden; handen desinfecteren bij binnenkomst, 1 richtingsverkeer (dus ook de Stoet) en registratie van bezoekers'.

Wat kun je van het festival verwachten?
'Een evenement wat typerend is voor Stichting Onderstroom; een uniek sfeerbeeld op locaties waar je het niet van had verwacht; en details tot in de puntjes verzorgd. Misschien zou je het een industrieel mini-blije bietjes kunnen noemen, maar dat is iets waar wij liever de bezoekers over laten oordelen'.

'Qua artiesten, foodtruckers en dergelijk vermaak zou ik zeggen; houdt onze social media pagina's en de website in de gaten'!

Wanneer en waar is het?
12 én 13 september, op het parkeerterrein van California Harderwijk. 

Kijk hier voor meer informatie of tickets bestellen!