World-serie zilver voor Lisa Kruger

Lisa Kruger uit Harderwijk heeft tijdens de world-series voor Parazwemmen beslag weten te leggen op een zilveren medaille. De 18-jarige zwom in het Olympisch zwembad in Berlijn op de 200 meter wisselslag naar 2.29,19.

Voor Kruger betekende dit een beste seizoens-tijd op de 200m wisselslag en een 1 ste plek op de wereldranglijst in haar handicapklasse SM10.

De world-series worden gezwommen als een multiclasse-wedstrijd. Ruim 600 topzwemmers vanuit de hele wereld zwommen in hun eigen handicapklasse (S1 t/m S14) tegen elkaar. Per afstand wordt gezwommen om de meeste IPC punten.

Een Wereldrecord is 1000 punten waard. Hoe dichter een zwemmer op een bepaalde zwemslag, in eigen handicapklasse, bij het wereldrecord zwemt, des te meer IPC punten er behaald kunnen worden. Met 916 punten mocht Lisa Kruger het zilver in ontvangst nemen op de 200m wisselslag, met slechts 2 punten achterstand op de Duitse SM6 zwemster Verena Schott. Kruger kwam nog uit op 6 andere afstanden (50m en 100m vrije slag, 50m en 100m schoolslag, 50m rugslag en 100m vlinderslag). Op alle afstanden wist Kruger de finales te halen, wat met zoveel zwemmers van wereldklasse een geweldige prestatie is.

De afgelopen periode heeft Kruger een aantal wijzigingen in start en keerpunten op alle slagen doorgevoerd, welke in Berlijn voor het eerst op wedstrijdniveau zijn uitgevoerd. In Juli zal Kruger nog een trainingsstage in Japan hebben om zich met de Nederlandse ploeg optimaal voor te bereiden op het Wereld Kampioenschap in September in het Olympic Aquatic center van Londen.