Wintersport is een feest!

We genieten ieder jaar wat af in de sneeuw! Een wintersportvakantie is een feest, maar vraagt wel om de nodige voorbereiding.

Niet alleen het zoeken naar de ideale sneeuwbestemming, dat ene comfortabele appartement en het leukste skiklasje voor de kinderen, maar ook het controleren van je winterbanden, sneeuwkettingen en dakkoffer. En, vergeet je verzekeringen niet…

Veilig onderweg naar de sneeuw

Winterbanden zijn een must wanneer je naar de sneeuw vertrekt. Ook sneeuwkettingen mogen in je kofferbak niet ontbreken. Het is helemaal geen gek idee om het omdoen van de sneeuwkettingen vooraf thuis een keer te proberen, dan gaat het straks onderaan de berg in de kou, sneeuw of in het donker, een stuk sneller. En check vooraf onze tips over het veilig rijden in de bergen.

Ik ga op wintersport en neem mee....een dakkoffer

Waar laten we de bagage? Kleding, schoenen, snowboots, ski’s… Ga je op wintersport dan is een dakkoffer een uitkomst. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je deze zoveel mogelijk voor je lichtere bagage gebruikt en dat je alles goed vastzet. Al sluit je de dakkoffer goed af, laat je volgepakte auto met dure uitrusting liever niet onbeheerd achter als je bijvoorbeeld tussenstops maakt. Laat in ieder geval geen dure spullen zichtbaar achter in uw auto en stop deze ook liever niet in uw dakkoffer.

Help! Pech onderweg

Files, slecht weer… Onderweg naar de sneeuw kun je flinke vertraging oplopen. Pech of een ongeluk kun je helaas nooit van te voren uitsluiten. Houd het weer en verkeer daarom goed in de gaten en zorg dat je het nummer van je alarmcentrale bij de hand hebt. Naast de gevarendriehoek en een EHBO-kit behoren als het goed is ook gevarenhesjes inmiddels tot de standaarduitrusting van iedere auto. Denk ook aan een warme deken en voldoende eten en drinken.

Zo maak je het dieven lastig

Niet alleen onderweg, ook op de piste is het zaak goed op je spullen te letten. Helaas neemt het aantal (georganiseerde) diefstallen van ski-uitrustingen toe. Vooral bij restaurants op of bij de piste, waar wintersporters hun ski’s vaak onbeheerd achterlaten. Een paar tips om diefstal te voorkomen:

Houd je ski’s zoveel mogelijk in het zicht;
  • Zet je ski’s vast aan het rek met een skislot met een kabeltje;
  • Een hele simpele tip: wissel een van twee ski’s om met het paar van een medereiziger die zijn ski’s iets verderop stalt. Een ongelijk paar is een stuk minder aantrekkelijk om mee te nemen.
Met de wintersportdekking is veel schade gelukkig verzekerd. Maar voorkomen is natuurlijk beter, door voorzichtig te zijn en goed op je spullen te passen.

Wintersportdekking? Check!

Controleer voordat je op vakantie gaat je verzekeringen. Zorg allereerst dat je wintersportdekking meeverzekert op je reisverzekering. Met deze aanvullende dekking ben je tijdens het wintersporten goed verzekerd voor bijvoorbeeld een gipsvlucht of je wintersportuitrusting. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Vraag dan na bij je zorgverzekeraar na of je goed verzekerd bent tijdens wintersporten in het buitenland. Zo niet, dan is het aan te raden om medische kosten mee te verzekeren op je reisverzekering. Vergeet ook niet te checken of je  verzekerd bent voor pechhulp in het buitenland. 

Univé Dichtbij - Harderwijk

Adresgegevens

Verkeersweg 7
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 088-1815000

Openingstijden

Ma 9.00 - 17.30 uur
Di 9.00 - 17.30 uur
Wo 9.00 - 17.30 uur
Do 9.00 - 17.30 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info