Wijkhelden starten aanpak zwerfafval tijdens Lalaland

Op zaterdag 27 gaat het zwerfafvalproject Wijkhelden officieel van start in Harderwijk.

Dat gebeurt met de komst van de twee super-Wijkhelden Wendy en Wouter tijdens het LaLaland Festival op de Stille Wei.  

Zaterdag vanaf 13.00 uur maken ze samen met de Harderwijker kinderen er een feestelijke en speelse middag van.   

Over de Wijkhelden

De Wijkhelden zijn meisjes, jongens en volwassenen die regelmatig een schoonmaakronde door hun buurt lopen. Ze ruimen het zwerfafval op, houden samen hun buurt schoon en helpen de omgeving prettig en leefbaar te maken. In ruil daarvoor krijgen ze goede veiligheidshesjes, knijpers en speciale afvalzakken. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde € 2,50 van de gemeente.  

Samen kleuren we de stad

De Wijkhelden passen goed bij Harderwijk, vindt ook wethouder Teeninga: “Van 2015 tot en met 2018 beheert de gemeente Harderwijk de openbare ruimte volgens het motto ‘Samen kleuren we de stad!’ Hierbij helpen inwoners en ondernemers mee om de openbare ruimte te verfraaien. De Wijkhelden sluiten perfect aan bij dit initiatief. De gemeente Harderwijk is dan ook erg blij met de komst van dit bijzondere project en kijkt uit naar de mooie resultaten.”  

Wie nu al zwerfafval opruimt: sluit je aan!

Omdat in Harderwijk veel inwoners en bedrijven zo betrokken zijn bij de openbare ruimte, zijn er al veel vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Deze mensen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij de Wijkhelden, zegt wethouder Teeninga: “Wij zijn trots op al die mensen die nu al hun steentje bijdragen. En we hopen dat ze dat ook blijven doen! Als ze zich aansluiten bij de Wijkhelden, komen ze terecht bij een club enthousiaste en gelijkgestemde mensen. En ze genieten ook nog eens van de voordelen die de Wijkhelden bieden, zoals goed materiaal. Dubbel voordeel!” 
 
Meer informatie en aanmelden Wie ook wil delen in het succes van de Wijkhelden kan zich heel eenvoudig inschrijven via www.onzewijkhelden.nl. Daar is ook uitgebreide informatie te vinden voor wie meer wil lezen.