Wijkcentrum De Roef tijdelijk naar Ontmoetingstuin De Rietmeen

Tijdens de sloop en nieuwbouw van wijkcentrum De Roef gaan de activiteiten van De Roef door op het terrein van ontmoetingstuin De Rietmeen. 

Vanaf maandag 31 mei zijn inwoners van Harderwijk en de wijk Stadsweiden welkom op de nieuwe tijdelijke locatie. De samenwerking tussen beide ontmoetingscentra is een ideale oplossing

Ontmoeting als uitgangspunt
De Roef onderzocht verschillende mogelijkheden voor een tijdelijke locatie. Uiteindelijk bleven er twee mogelijkheden over: het oude Struikterrein en De Rietmeen. Die laatste kreeg al snel de voorkeur. Hans Alfons, voorzitter De Roef: “Bij De Rietmeen zijn al voorzieningen zoals een parkeerplaats en ontmoetingsruimte. Maar nog belangrijker, de wijkbewoners komen er al. De Roef moet een huis zijn voor de hele omgeving. Eigenlijk willen De Roef en De Rietmeen hetzelfde bereiken: dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. We passen daardoor heel goed bij elkaar.” Johan Peppelman, voorzitter van De Rietmeen, beaamt de goede match. “We kunnen complementair aan elkaar zijn. Er is sprake van een goed onderling vertrouwen om er een leuke tijd van te maken en dat beide organisaties samen gasten kunnen ontvangen met behoud van de eigen identiteit.”
 
Aanpassingen terrein De Rietmeen
Op het terrein van De Rietmeen bouwt De Roef units compleet met zalen, opslagruimte en een kantoor. Ook huurt De Roef de bestaande ruimte in de ontmoetingstuin. In goed overleg komen er een aantal verbeteringen in dat gebouw die het een aangenamere plek maken. Johan Peppelman: “er komt bijvoorbeeld vloerisolatie en de werkplaats wordt gescheiden van de ontmoetingsruimte. Als De Roef straks in het eigen nieuwbouwpand trekt, behoudt De Rietmeen de gemaakte verbeteringen. Het is een win-win-situatie.”
 
Iedereen blijft welkom in De Roef en De Rietmeen
Vanaf 31 mei is iedereen welkom op het terrein van De Rietmeen voor activiteiten van De Roef. Hans Alfons: “Activiteiten zoals bijvoorbeeld muzieklessen, bridgen en zangkoren blijven allemaal gewoon welkom. De Roef gaat door, alleen op een andere plek.”

Voor wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen, is er een nieuwsbrief. Inschrijven kan via [email protected]. Eind 2022 hoopt De Roef opnieuw te verhuizen, maar dan naar het kersverse nieuwbouwpand. 

Lees hier meer over de tijdelijke huisvesting in de Roef.