“Wij kunnen heel gericht een grote groep kandidaten benaderen”

Flexmaster is een uitzendorganisatie. Gespecialiseerd in het werven en uitzenden van Oost Europese werknemers. Flexmaster is een zusterbedrijf van Timeflex Personeelsdiensten. Timeflex richt zich op payrolling en uitzenden van Nederlanders. Flexmaster richt zich op het uitzenden van Oost Europese werknemers. 

“Er is op dit moment een groot tekort aan personeel in de glastuinbouw, de logistiek en de productie,” vertelt René van Corler, manager van Flexmaster.

“Voor dat salaris vind je bijna geen Nederlanders meer. En Oost Europeanen zijn gemotiveerder voor dit werk.”

“Het ontzorgen van bedrijven, daar gaat het bij Flexmaster om. We kijken niet alleen naar het functieprofiel. Want er zijn meer criteria die bijdragen aan een goede selectie, zoals bijvoorbeeld ervaring en motivatie. Vaak draaien onze coördinatoren eerst een dag mee om te zien wat er zich op de werkvloer afspeelt.”

Flexmaster heeft in Polen eigen wervingskantoren.

“Wat ons echt onderscheid in deze markt is dat wij in Polen gebruik maken van de database van ons zusterbedrijf TimeTax. Zij verzorgen jaarlijks voor ruim 40.000 Poolse uitzendkrachten hun buitenlandse belastingaangifte. En die database groeit jaarlijks met 20%. Vanuit deze database kunnen wij heel gericht een grote groep kandidaten benaderen om tot een juiste match te komen,” legt René uit.
 
Flexmaster is ook de ontzorger van deze Oost Europese werkzoekenden. “Wij regelen veel voor onze mensen. Vervoer naar Nederland, een goede woning, een ziektekostenverzekering, BSN en een bankrekeningnummer en natuurlijk een passende baan,” zegt René.
Als de klus afloopt dan zoekt Flexmaster weer naar ander werk voor de werknemer.

“We willen de goede krachten graag in onze portefeuille houden.”

Er zijn ook veel Poolse mensen in Nederland die zelfstandig wonen en geregeld naar ander werk uitkijken. Deze mensen worden niet vergeten door Flexmaster. Vaak hebben zij veel ervaring of zijn het echte vaklieden. Flexmaster benadert deze groep kandidaten via hun eigen netwerk en social media.
 
Om dit alles goed te kunnen realiseren, heeft Flexmaster een sterk team nodig. En dat heeft het, bestaande uit acht personen.
“Onze coördinatoren spreken Pools, Nederlands en Engels. Zij maken de planning en communiceren dit met de klant en de uitzendkracht. De backoffice is verantwoordelijk voor alle administratieve zaken. En dan hebben we nog een collega die zich bezighoudt met huisvesting en transport.” René zelf managet de organisatie.
 
Flexmaster is gehuisvest aan de Verkeersweg 57, Harderwijk.
Meer informatie: www.flexmaster.eu of  085 - 210 66 11

Timeflex Jobcentre

Adresgegevens

Verkeersweg 57
3842 LE Harderwijk

Telefoon

T. 020-2405533

Meer info