Wie betaalt de rekening voor de energietransitie?

In Harderwijk staan we voor forse uitdagingen vanwege de noodzakelijke energietransitie. De PvdA en GroenLinks organiseren daarom op maandagavond 6 februari een thema-avond in De Roef in Harderwijk over dit onderwerp. Op deze avond kan het publiek met elkaar in gesprek, maar ook met landelijke, provinciale en lokale politici, evenals met experts.

Kamerleden Suzanne Kröger en Joris Thijssen, statenleden Jan Daenen en Paul Smits en lokale gemeenteraadsleden Wilco Bos en Wietske Hollanders vormen het politieke panel van de avond

Zij gaan in gesprek over onderwerpen als energiearmoede, consuminderen en de wespendief versus de windmolens. Ook zowel burger- als andere initiatieven krijgen volop de ruimte om hun plannen en ideeën te presteren. Wim Sederel (Energiecoöperatie Endura) en Sjon Debie (Energiecoöperatie WPN) presenteren hun initiatieven. Ook Ab de Haas van het wijkinitiatief Stedenwaard en Ronald van Veen en Stefan Ramaker van de Wijk van de Toekomst in Ermelo vertellen hun verhaal.

Tijdens de avond wordt veel interessante informatie gegeven en er is alle ruimte voor een gesprek en vragen. De muzikale omlijsting is door Jan Niesing. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met een hapje en een drankje. Inloop bij de thema-avond is vanaf 19:30 uur, start van het programma is om 19:50.