Wethouder wil maatregel tegen trage reactie op mails

Door: Maarten Westerduin. Wethouder De Jonge is geschrokken van het onderzoek van de belangenorganistatie Wij Verdienen Beter. Bij een onderzoek naar bereikbaarheid van de gemeenten in Nederland scoorde Harderwijk slecht.

De onderzoekers stuurden naar alle 380 gemeenten in Nederland een mail met de vraag of ze inzicht konden krijgen in de begroting van 2018.

Ze hielden bij hoe snel de gemeenten hierop zouden antwoorden. Als ze binnen een maand geen antwoord kregen, dan stuurden ze dezelfde mail nog een keer. Harderwijk hoort bij de 24 overgebleven gemeenten die na vier maanden nog geen reactie had gegeven. 

In de rondvraag die aan het eind van de commissievergadering op donderdagavond plaatsvond, reageerde wethouder Jeroen de Jong op het nieuws dat afgelopen maandag naar buiten was gekomen: ‘We vinden het heel vervelend dat dit zo in de publiciteit is gekomen.’ De wethouder concludeerde dat er een ‘pingpongspel tussen de afdelingen was ontstaan’, waardoor er uiteindelijk niemand op de vraag, die met een simpele link te beantwoorden was, antwoord heeft gegeven.
 
De Jong geeft aan dat hij deze week is begonnen aan verbetering: ‘’Onze medewerkers moeten snappen dat er iemand moet gaan antwoorden op die mail.’