Wethouder van Noort opent unieke Hersenletselweek Harderwijk met informatiemarkt Breinfestijn op 28 oktober

In gemeente Harderwijk leven 1800 mensen iedere dag met de gevolgen van (niet-aangeboren) hersenletsel. De impact op het dagelijkse leven voor hen en de naasten is groot, want hersenletsel krijg je nooit alleen. 

Het is vaak lastig om de juiste hulp te vinden. Daarom heeft InteraktContour in Harderwijk samen met Cultuurkust, Zorgdat, Landstede MBO en Hersenz  het initiatief genomen om de week van 28 oktober t/m 1 november 2019 uit te roepen tot ‘Hersenletselweek Harderwijk’.

Verschillende activiteiten tijdens Hersenletselweek
Tijdens de Hersenletselweek openen gespecialiseerde organisaties hun deuren, om mensen met hersenletsel en hun naasten kosteloos te laten kennismaken met het zorg- en ondersteuningsaanbod in Harderwijk. Er kan vrijblijvend worden deelgenomen aan uiteenlopende activiteiten, zoals bewegen op muziek, een foto expositie in het stadhuis of een bijeenkomst voor naasten. Het complete aanbod kan worden bekeken op interaktcontour.nl/hersenletselweek.
 
Breinfestijn informatiemarkt

Wethouder Gert Jan van Noort zal maandag 28 oktober om 16.00 uur de ‘Breinfestijn’ informatiemarkt openen, als officiële start van de Hersenletselweek. Het Breinfestijn vindt plaats tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij Landstede MBO in Harderwijk. Het Breinfestijn is dé verzamelplaats voor hulp en ondersteuningsmogelijkheden in Harderwijk op het gebied van hersenletsel, waar verschillende dienstverleners klaar staan om vragen te beantwoorden. Vanaf 16.30 uur kunnen bezoekers binnenlopen bij diverse workshops en interactieve presentaties. Goed om te weten: Toegang tot het Breinfestijn is geheel gratis. De locatie is rolstoeltoegankelijk en er is een rustruimte aanwezig.

Met onder andere informatiestands van De Hersenstichting, MEE Veluwe, Stimenz, Zorgdat, Klimop, InteraktContour, Fysiotherapie, Ergotherapie, CVA nazorg, Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, Stichting NAH Gelderland, Westerbeek, Hersenz, Meerinzicht, Cultuurkust, Buurtzorg, Wijkvereniging en Cliëntondersteuning.
 
Mooie kans om kennis te maken met brede aanbod in de regio
Geurt Ernsten uit Putten heeft in 1994 hersenletsel op gelopen na een hersenbloeding. Hij weet uit ervaring hoe belangrijk het is om zelf de juiste hulp te zoeken bij de klachten die je ervaart als je hersenletsel hebt. “Ik wil iedere Harderwijker met hersenletsel en zijn naasten dan ook van harte oproepen om tijdens de hersenletselweek kennis te maken met de verschillende organisaties in de regio en de activiteiten die ze aanbieden. Ga niet bij de pakken neerzitten, neem zelf het initiatief om verder te komen met je hersenletsel!”
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden bellen met Pascalle Walbrecht, relatiemanager van InteraktContour via 06 - 51 50 98 55 of een mail sturen naar [email protected].

Breinfestijn informatiemarkt Harderwijk