Wethouder Teeninga zamelt eerste BEST-zakken Drielanden in

Donderdagmorgen heeft wethouder Pieter Teeninga samen met medewerkers van Gresbo/Inclusief Groep en kringloopwarenhuis Het Goed de eerste BEST-zakken in de wijk Drielanden ingezameld.

Hiermee is de proef met de BEST-zak van start gegaan. Met deze zak kunnen inwoners boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel inleveren. Het doel van het proefproject is om te onderzoeken of en hoe de zak kan zorgen voor nog minder restafval en meer hergebruik.

De BEST-zak is een nieuw initiatief in de regio Noord-Veluwe om het nog beter scheiden van afval makkelijker te maken. De proef is opgezet omdat er regelmatig onder andere textiel en kleine elektrische apparaten bij het restafval worden gedaan, terwijl deze materialen prima gerecycled kunnen worden. Na de inzameling van vandaag volgen er later in het jaar meer inzamelacties in Drielanden. Voor de inzameldatum ontvangen de wijkbewoners een BEST-zak en informatiefolder in de brievenbus.

BEST zak afval textiel en klein electrisch apparatuur harderwijk

Samenwerking
De zakken worden in het kader van de proef opgehaald en gesorteerd door medewerkers van de Gresbo/Inclusief Groep en deelnemers aan het participatiehuis (onderdeel Sociale Dienst Veluwerand). Alle ingeleverde spullen worden zo goed mogelijk hergebruikt en krijgen bijvoorbeeld via de kringloopwarenhuis Het Goed en gespecialiseerde verwerkers een nieuwe bestemming.

Heel Harderwijk?
De proef in Drielanden moet uitwijzen of de BEST-zak aansluit bij de behoefte van inwoners en wat en hoeveel er precies ingeleverd wordt. Op basis van de uitkomsten van de proeven wordt besloten of deze inzameling een regionaal vervolg krijgt.
Meer informatie: www.harderwijk.nl/bestzak.