Wethouder Pieter Teeninga neemt vanavond afscheid van de politiek

Door: Lex Schuijl: Vrijwilligerswerk lonkt in Zuid-Afrika. Pieter Teeninga stapte in 1994 in de lokale politiek. “Ik begon bij de gecombineerde lijst RPF/GPV als raadsopvolger in de Commissie Stadontwikkeling. Een leerzame periode om kennis te maken met de politiek, maar ik stond nog niet echt ‘in het veld’, dat begon in 1998 als raadslid voor de RPF/GPV fractie.”

In 2002 werd Teeninga raadslid van de Christen Unie (CU) in de commissie Ruimte en Beleid Algemeen en in 2006 tevens voorzitter van de commissie Samenleving.

“We kwamen met vier zetels in de raad en namen deel aan het college. In de periode 2006-2010 kregen we vijf zetels en namen opnieuw deel aan een college. Eind 2007 werd wethouder De Lange burgemeester (Elburg) en volgde ik hem op.   

In 2010 werd na dezelfde coalitie, mijn portefeuille uitgebreid met Onderwijs. Het was een lastige klus om de bestuurlijke onenigheid binnen het onderwijs en de gemeente te klaren. Vier jaar later werden we de grootste partij en kreeg ik nieuwe uitdagingen: Waterfront, Stationsomgeving, uitbreiding Drielanden en Lorentz III.”

Teeninga heeft zich met moeite losgemaakt van de politiek:

“Het werk van wethouder heb ik van vanaf de eerste dag met ontzettend veel plezier gedaan. Bijna 25 jaar lokale politiek, waarvan 11 als wethouder, maar nu hebben toekomstige uitdagingen mij er toe gebracht om te stoppen. Mijn vrouw Janneke en ik gaan in september voor een jaar naar Grabouw in Zuid-Afrika. We verrichten daar vrijwilligerswerk bij de NGO Agape Family Ministries. Janneke als kinderverpleegkundige en ik ondersteun het managementteam.

Dit project met vier kindertehuizen geeft behoeftige kinderen een betere toekomst.

Op onze vraag of de stichting ook een specifiek doel heeft als crowd funding, was het onmiddellijke antwoord: Ja, heel graag een rolstoelbus!”
Informatie vindt u hier.