Weergaloze Koornberg kan verlies VVOG niet voorkomen (video)

Zaterdagmiddag stond er een uitwedstrijd op het programma. VVOg vertrok richting Zuid-Holland voor de krachtmeting met v.v. Capelle.

Bij VVOG ontbraken topscorers de Graaf en Merraki en trainer Ed Engelkes. Gesteund door het meegereisde publiek floot de scheidsrechter om stipt half drie voor het begin van de wedstrijd.


Beide ploegen begonnen aftastend. Capelle zocht via de snelle buitenspelers het doel van Koornberg maar dat resulteerde niet in grote kansen. VVOG kreeg in de 11e minuut wel een grote kans om de score te openen. Jeffrey Arends sneed door de verdediging heen en door een goede combinatie kwam de bal bij Labari. Het schot werd jammer genoeg gekeerd door de keeper van Capelle. De daaropvolgende hoekschop werd door VVOG ook bijna nog ingekopt maar de keeper stond goed gepositioneerd

Capelle probeerde daarnaast met afstandschoten gevaarlijk te worden. VVOG liet de Zuid-Hollanders het spel maken en wachtte zelf af om een snelle counter in te zetten. Capelle wist niet goed raad met het vele balbezit en raakte via veel lange ballen de bal snel kwijt, daarentegen konden de mannen van interim trainer Henri Brink ook geen pottten breken.

In de 2e helft lieten beide ploegen een hele andere kant van zichzelf zien. Capelle begon fel aan de tweede helft en dat resulteerde al direct in veel kansen. Olaf van der Sande kreeg een grote kans nadat hij Labari makkelijk aan de zijlijn had uitgespeeld, zijn schot was een prooi voor Koornberg. In de 51ste minuut moest de doelman opnieuw tweemaal redding brengen op twee schoten. Koornberg redde hierop fenomenaal. In de 52ste minuut pakte de doelman met een katachtige reflex een kopbal van aanvoerder Kai Fens. Capelle bleef maar op zoek gaan naar de voorsprong en VVOG had geen antwoord op de aanvallust. Opnieuw kreeg Van der Sande een grote kans maar Koornberg redde weer fenomenaal. Koornberg was in deze moeilijke fase voor VVOG geweldig.

VVOG kwam in de 70ste minuut eindelijk een keer onder de druk vandaan en scoorde bijna nog volledig tegen de verhouding in. Na een mooie voorzet kon Biya net niet scoren. Wesley de Klein kwam in de 73ste minuut in het veld en kon niet lang van zijn invalbeurt genieten. Hij werd van het veld gestuurd met een rode kaart omdat hij op het been van een liggende Capelle speler stond.

In de 78ste minuut was het dan uiteindelijk toch raak voor Capelle. Uit een corner kon oud-Feyenoorder Tim Vincken de verdiende voorsprong binnenschieten. VVOG kon in het laatste kwartier geen gelijkmaker forceren en Capelle speelde de wedstrijd profesioneel uit.

VVOG had tegen Capelle voorin geen stootkracht en mistte de goals van de Graaf en Merakki. Daarnaast mochten de Harderwijkers ook nog blij zijn dat de uitslag niet groter was uitgepakt. Een weergaloze Koornberg speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen.