Wat gebeurde er afgelopen nacht in Harderwijk

Afgelopen nacht heeft de politie Harderwijk samen met de gemeente een "car meeting" beëindigd op het transferium aan de Boekhorstlaan. Diverse meldingen van geluidsoverlast en het rijgedrag van de betrokkenen waren de basis van het optreden. Organisatoren mogen zich volgende week melden op het gemeentehuis voor de gevolgen en mochten zelf het afval opruimen.

De eerste aanhouding is een feit. Een Jongen gooit twee bierglazen in het gezicht van een beveiliger die aan de deur staat bij een café in Harderwijk.

De beveiliger had verwondingen in zijn gezicht. De jongen is door beveiligers aangehouden en door de politie Harderwijk overgebracht naar Apeldoorn. 

Voorbijgangers schieten een meisje in nood te hulp en worden zelf mishandeld

Het is soms ook wel een kromme wereld. Zie je als voorbijgangers een meisje in nood, verleen je hulp en dan wordt je zelf mishandeld omdat de groep zich tegen je keert. Twee mishandelingen, maar jammer genoeg niet bewijsbaar, dus geen aanhoudingen. Het bleek te gaan om een ruzie in de familie. Meisje is onderzocht door ambulancepersoneel maar kon zelf naar huis. Soms is het werk frustrerend, laat wijkagent Jurion Veenstra weten via facebook.