VVOG wint op karakter van DOVO

Alle voorwaarden voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig op de Strokel. Mooi weer, redelijk veel publiek en twee gemotiveerde teams.

Beide teams begonnen gehavend aan de wedstrijd. VVOG miste aanvallend Latupeirissa en Meulens door blessures. DOVO zat in hetzelfde schuitje met veel geblesseerde aanvallers.

DOVO begon sterk aan de wedstrijd en creëerde in de eerste helft een aantal kansen. Met name de kans voor Joshua Patrick was levensgroot, maar de gevaarlijke aanvaller kreeg de bal niet in de goal maar wonderwel op de lat. VVOG was machteloos in de aanval met enkel wat kleine mogelijkheden.

Tot aan de rust domineerde DOVO zonder afstand te nemen. Na de rust werd het beeld compleet anders alleen leek het daar in de 48e minuut niet op. Joshua Patrick kon een mooie voorzet van zijn broer Enrico vrij binnenkoppen en de 0-1 stond op het bord. Echter de omzettingen in de opstelling met Tim Muller in de spits en Thomas Vossebelt als aanjager op het middenveld zorgden ervoor dat VVOG het heft in handen nam. De verdiende 1-1 volgde in de 64e minuut. Een scrimmage voor de goal van DOVO werd uiteindelijk door Muller tegen de touwen gejaagd. VVOG rook bloed en voerde de druk op.

Gelegenheidsspits Muller was onklopbaar in de lucht en kopte in de 77e minuut de bal door naar Harrie Kersten die wilde doordraaien naar de goal maar hierbij werd vastgehouden door verdediger Hovestad. Scheidsrechter Kuintjes kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Hovestad kreeg zijn 2e gele kaart en kon met rood naar de kant. Thomas Vossebelt benutte vervolgens de penalty koelbloedig (2-1). DOVO trachtte nog op zoek te gaan naar een goal maar was onmachtig en de verdediging van VVOG gaf geen krimp.

Wel ontstond er nog een opstootje waarbij Jeffrey Snijders was betrokken. Op advies van de assistent die aan de overzijde van het veld stond, trok de scheidsrechter direct rood voor Snijders. De meningen op en langs het veld waren verdeeld over de straf, maar Snijders kon ook vroegtijdig naar de kleedkamer. Ondanks de rode kaart hield VVOG stand en boekte het uiteindelijk een verdiende overwinning op basis van de 2e helft.

VVOG blijft met 9 punten uit 4 wedstrijden goed meedraaien in de top van de 3e Divisie. Volgende week staat de wedstrijd tegen ASWH op de planning.